Νίκος Σαρρής


Σκόρπια φύλλα
Στη ναυτία των σμικροτήτων της σημερινής ζωής θέλησα ν’ αντιτάξω πέντε παλμούς που κρυστάλλωσαν εδώ και λίγα χρόνια κι’ άλλες τόσες γλυκές νοσταλγικές αναμνήσεις γύρω από τις πιο όμορφες των περασμένων μου στιγμές.
Αν στα κομμάτια τα ωμά της ήμερης ζωής που θα σκύψη ο καλός αναγνώστης, καθρεφτιστή και η δική του η ψυχή και ξαναζωντανέψουν στο διάβασμα αυτών των σελίδων παληές ξεχασμένες αυτού συγκινήσεις, ή -και το πολυτιμότερο- γίνουν αφορμή αυτές οι σελίδες να τονώσουν την υπέροχη σκέψης και δράσης σύγκρουση για μερικές αλήθειες, μια πολύ δυνατή, ανέκφραστη χαρά θα μ’ έχουνε προσφέρει.
(από τον πρόλογο της έκδοσης)

Νόστιμο βραστό νερό
Σειρά λαογραφικών και βιωματικών διηγημάτων, με κοινό τόπο συνάντησης, την Πάρο μιας άλλης εποχής.
Όσα ανακαλείς στη μνήμη σου από την παιδική και εφηβική σου ηλικία, πρόσωπα και πράγματα που σε σημάδεψαν, στοιχειώνουν δια παντός όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Αν ωριμότητα σημαίνει και την απεξάρτηση από τα φαντάσματα του παρελθόντος σου, φοβάμαι πως ποτέ δεν προλαβαίνεις να ωριμάσεις, αν κρίνω τουλάχιστον από τη δική μου ζωή. Παρά τις ποικίλες και έντονες εμπειρίες μου ως ενήλικας, όσα βίωσα ως παιδί είναι που βαραίνουν μέσα μου και με ορίζουν ως άτομο, ώστε αν με ρωτήσεις “εσύ ποιος είσαι, φίλε;”, αβίαστα θα απαντήσω “εκείνος ο μικρός που φοβόταν τα φαντάσματα και τραγουδούσε τους λίγους εκείνους σκοπούς που ήξερε με στεντόρεια φωνή στην ερημιά των χωραφιών και των βοσκότοπων του Σαρακήνικου”…

Διηγήματα
Σκόρπια φύλλα (2008)
Νόστιμο βραστό νερό (2017)

Μελοποιημένα τραγούδια
Αρχιλόχου Ποίηση (2009)

Συλλογικά έργα
Ο Ελύτης στην Ευρώπη (2011)

Πηγές: BIBLIONET, Εντύποις

Επισκέψεις: 15