Νίκος Αργ. Στασινάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Στασινάκης γεννήθηκε στο Νησί (Μεσσήνη) του Νομού Μεσσηνίας.
Τελείωσε εκεί και το Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Από το 1975 μέχρι το 2015, που η οικονομική κρίση έκλεισε τα εργοτάξια, δούλεψε συνεχώς ως ελεύθερος επαγγελματίας με ειδίκευση στη κατασκευή έργων, ως Μηχανικός εργοταξίου, Εργοταξιάρχης και Διευθυντής Εκτέλεσης Έργων.
Από το 2015, που τέλειωσαν οι πολύωρες καθημερινές επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε η πραγμάτωση και ολοκλήρωση τριών κύκλων ενδιαφερόντων του. Ο πρώτος έχει σχέση με τη συγγραφή αποτέλεσμα της οποίας είναι η έκδοση του βιβλίου “Νυχτερινές αποδράσεις”, που είναι και το πρώτο του. Ο δεύτερος, με την έρευνα, καταγραφή και παρουσίαση των αστικών κατοικιών του Νησιού (Μεσσήνης) στο τέλος του 19ου και αρχές 20ού αιώνα, καθώς επίσης η παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής, της αναστήλωσης – ανακατασκευής και της αξιοποίησης του διατηρητέου κτηρίου “Καπνομάγαζο” της Αλεξανδρούπολης, που σήμερα στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ο τρίτος έχει σχέση με την αξιοποίηση του προσωπικό του φωτογραφικού αρχείου, που αυτήν τη στιγμή απαριθμεί πάνω από δυο χιλιάδες φωτογραφίες.
Από τα φοιτητικά του χρόνια, μέχρι σήμερα, ασχολείται συνεχώς με τα κοινά, ως ενεργός πολίτης.

Νυχτερινές αποδράσεις
Πόσο μπορεί να αναστατώσει την Πεδινή Πόλη ένας γάμος; Και είναι ο γάμος μόνο, ή και τα όσα προηγήθηκαν; Κάποιες “νυχτερινές αποδράσεις”, ας πούμε… Τι ρόλο παίζουν η Φρίντα και ο Θοδωρής, ο Θάνος και ο Αριστείδης και οι συμβίες τους, ο Βαγγέλης, η Νούλα και η Λίτσα;
Στο βιβλίο αυτό, ο Νίκος Αργ. Στασινάκης μας ταξιδεύει στον χώρο και τον χρόνο με συντροφιά τους συμπολίτες του, γραφικούς, αξιαγάπητους, μα και κάποιους θλιβερούς. Και μας λέει και παραμύθια – όχι από τα συνηθισμένα για μικρά παιδιά, αλλά και για μεγάλους. Που μας δείχνουν την αγάπη του για τον τόπο του και τους ανθρώπους του.
190 σελ.

Διηγήματα
Νυχτερινές αποδράσεις (2018), Κύφαντα

Πηγές: Biblionet, Κύφαντα

Please wait...