Νίκος Ταγαράς

Νίκος Ταγαράς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Ταγαράς γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη.
Αγαπημένο του είδος συγγραφής και ανάγνωσης είναι η παιδική λογοτεχνία. Σπούδασε ψυχολογία. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για διάφορα διηγήματα και κείμενα του κυκλοφορούν σε έντυπα και ηλεκτρονικά βιβλία. Το διακεκριμένο του διήγημα “Το Κτίριο της Ελευθερίας” εμπεριέχεται στο ηλεκτρονικό βιβλίο “Μορφές της Κρίσης” από τις εκδόσεις Μολύβι. Έλαβε επίσης έπαινο για το μικροδιήγημα με τίτλο “Ταξίδι στο Φεγγάρι” το οποίο εμπεριέχεται σε έντυπη συλλεκτική συλλογή με τίτλο “Ταξιδεύοντας πάνω σε 120 Λέξεις”. Στο παρελθόν υπήρξε συντάκτης σε ενημερωτικές ιστοσελίδες βιντεοπαιχνιδιών. Την άνοιξη του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Το Λεξικό του Gamer” από τις εκδόσεις Bookstars, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 δημοσιεύτηκε η συγκεντρωτική συλλογή διακριθέντων διηγημάτων του, με τίτλο “Χειραγώγηση”. Το “PsychoGamer” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
PsychoGamer (2015), Bookstars – Γιωγγαράς

Διηγήματα
Χειραγώγηση (2015), Ιδιωτική Έκδοση

Λεξικά
Το λεξικό του Gamer (2014), Bookstars – Γιωγγαράς

Συλλογικά έργα
Μορφές της κρίσης (2015), Εκδόσεις Μολύβι

PsychoGamer – Νίκος Ταγαράς

PsychoGamer


Ένας μοναχικός και απόμακρος έφηβος, καταδιωγμένος από τους συνομήλικους του, βρίσκει παρηγοριά στα βιντεοπαιχνίδια. Μετά από αμέτρητες ώρες ενασχόλησης του, το μυαλό του καταλαμβάνεται από την ψηφιακή διάσταση. Βυθισμένος μέσα στον τρισδιάστατο κόσμο και πεπεισμένος ότι βοηθείται από γνωστούς ήρωες βιντεοπαιχνιδιών, νιώθει ανίκητος. Όταν θελήσει να πάρει την εκδίκηση του, τα πράγματα θα έχουν άσχημη τροπή τόσο για αυτόν, όσο και για τους γύρω του.

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2015, 134 σελ.

Χειραγώγηση – Νίκος Ταγαράς

Χειραγώγηση


Σε μια εποχή όπου τα στοιχεία διαφθοράς και εκφοβισμού κυριαρχούν, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ξεχωρίσουν το αληθινό από το ψεύτικο, το καλό από το κακό, το ουσιώδες από το ανούσιο. Η παρούσα συλλογή διηγημάτων περιλαμβάνει ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που προσπαθούν να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους, να αποδεσμευτούν από τα χαλινάρια τους και να δουν καθαρά την αλήθεια μέσα στην ομίχλη που τους χειραγωγεί. Λίγοι όμως είναι εκείνοι που θα δουν πλήρως το φως του ήλιου. Οι ιστορίες είναι εμπνευσμένες από την αλληγορία της σπηλιάς του Πλάτωνα, προσαρμοσμένες στα σημερινά δεδομένα.

Διηγήματα, Ιδιωτική Έκδοση, 2015, 33 σελ.

Το λεξικό του Gamer – Νίκος Ταγαράς

Το λεξικό τουΑπό Gamer προς Gamers


Το παρόν λεξικό είναι γραμμένο από gamer και αποσκοπεί στην εξοικείωση του σύγχρονου gamer, με άγνωστες ορολογίες που συναντώνται κυρίως στα βιντεοπαιχνίδια.

Το “Λεξικό του Gamer” περιλαμβάνει συνολικά πάνω από 500 ειδικούς όρους και στοχεύει στην σύντομη ερμηνεία και επεξήγησή τους.

Λεξικό, Bookstars – Γιωγγαράς, 2014, 62 σελ.

Πηγές: Biblionet, Bookstars – Γιωγγαράς