Νώντας Σκοπετέας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νώντας Σκοπετέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.
Έλκει την καταγωγή του από το Εξωχώριο της Μεσσηνιακής Μάνης τόπος γεννήσεως και των δύο γονιών του.
Σπούδασε και έλαβε πτυχίο από το τμήμα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 1998.
Άσκησε την δικηγορία για 7 χρόνια σε Αθήνα και Ναύπλιο.
Παραιτήθηκε μετά την είσοδό του με γραπτές εξετάσεις, στο Διοικητικό Τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου από το 2006 έως σήμερα υπηρετεί.
Πραγματοποίησε επί σειρά ετών σπουδές Μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.
Παράλληλα ασχολήθηκε με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών (δημοριογραφικών-μουσικών), σε σταθμούς των Αθηνών και της Επαρχίας, καθώς και με την μουσική (συναυλίες-μουσικές παραστάσεις – πρωτότυπη μουσική για θέατρο).
Από το 2009 ξεκίνησε την ενασχόληση του με το Εκκλησιαστικό Ραδιόφωνο και την εκπομπή με τίτλο: “Εν τω Φωτί Σου οψόμεθα Φως”, η οποία έως και σήμερα μεταδίδεται, σε τακτική εβδομαδιαία βάση, στα προγράμματα 23 ραδιοφωνικών σταθμών Ιερών Μητροπόλεων της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακών σταθμών. Παράλληλα δημιουργήθηκε και ο ομότιτλός της εκπομπής διαδικτυακός χώρος:http://sotiriapsixis.blogspot.gr, του οποίου είναι διαχειριστής και όπου σε τακτική βάση, δημοσιεύονται συν τοις άλλοις και εκτενή αποσπάσματα των γραφτών του (Χριστιανικά Ορθόδοξα, για μεγάλους και παιδικά, καθώς και Αγιορείτικα Ηρερολόγια-Οδοιπορικά).
Ομιλεί περιοδικά σε πνευματικές συναθροίσεις Ιερών Ναών, Ιερών Μονών και Συλλόγων της χώρας, καθώς και σε Ορθόδοξα δρώμενα Εκκλησιαστικής επικαιρότητας.
Τα τελευταία 8 έτη, διακονεί ανελλιπώς ως δεξιός Ιεροψάλτης στην Ιστορική Παναγία Κατακεκκρυμμένη (Πορτοκαλούσα) Άργους.
Ζει μόνιμα στο Ναύπλιο με την οικογένειά του.

Δάκρυ στο εγώ… – Νώντας Σκοπετέας

Ιστορίες και πρόσωπα της μόνης αλήθειας, από το συναξάρι της πλαΐνής πόρτας…
Μοιάζει με συναξάρι μικρό, ίσως και ένας διαφορετικός κύκλος του Ενιαυτού, που προσμένει, τις σελίδες του να βρέξουν τα λυτρωτικά δάκρυα, όσων το κρατήσουν στα χέρια τους…
Σαν φυλαχτάρι ευωδιαστό, αγκαλιασμένο σφιχτά στο μέρος της καρδιάς, μαζί με τις ευλογημένες και απλές μορφές της Πλαϊνής μας πόρτας, που με πίστη και υπομονή και αυτές μία αγκαλιά λαχταράνε και προσμένουνε, αυτήν του Ουράνιου Πατέρα τους.
Το αληθινό κάθε ιστορίας, φανερώνεται στα δάκρυα που εκείνη σταλάζει στο Εγώ μας, όπως έλεγε μία διαλεχτή απ’ το Θεό ψυχούλα, που θα λάμψει σε κάποια επόμενη σελίδα…
Μη με ρωτήσετε λοιπόν αν όντως όσα θα διαβάσετε είναι αληθινά…
Μόνο εσείς το γνωρίζετε!

Πεζά, Γράμμα, 2018, 204 σελ.

Πεζά
Δάκρυ στο εγώ… (2018), Γράμμα

Πηγές: Biblionet, Γράμμα