Ντένια Πάτρα

Ντένια Πάτρα

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Η Ντένια Πάτρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Δημόσια Ιστορία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Από παιδί αγαπούσε πολύ τα βιβλία. Είναι συντονίστρια στη Λέσχη Ανάγνωσης Κερίου Ενηλίκων και εμψυχώτρια σε δράσεις φιλαναγνωσίας για παιδιά και ενήλικες στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη. Είναι μέλος του ευρωπαϊκού οργανισμού NECI που στοχεύει στη δημιουργία ομάδων των πολιτών της Ευρώπης από διαφορετικό πολιτισμικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο που μοιράζονται το ίδιο όραμα: Ισότητα και αξιοπρεπείς ευκαιρίες για τη διά βίου μάθηση, την υγεία και το υγιές περιβάλλον. Από το 2019 είναι διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια του διεθνούς οργανισμού Living Values in Education που ασχολείται με την ανάπτυξη και ενίσχυση των οικουμενικών αξιών στην εκπαίδευση και άλλα πεδία, μέσω εθελοντικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο. Αγαπάει ν’ ακούει το ζωηρό και γάργαρο γέλιο των παιδιών και τον ήχο των σελίδων ενός βιβλίου καθώς γυρίζουν. «Η αέρινη παρέα» είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο της και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Παιδική λογοτεχνία
Η Αέρινη Παρέα (2021), Εκδόσεις Πνοή

Η Αέρινη Παρέα – Ντένια Πάτρα

Η αέρινη παρέα


Τι συμβαίνει όταν ο μοναδικός μας φίλος έχει μετακομίσει μακριά;
Ποιoς μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε φίλους;
Ο Ορέστης έχει συντροφιά τα σύννεφα που αντικρίζει κάθε πρωί από το παράθυρο του δωματίου του και δημιουργεί με τη φαντασία του την Αέρινη Παρέα.
Πώς μπορεί άραγε ένα σύννεφο να ενώσει τις παιδικές καρδιές; Μα με τον μαγικό τρόπο της Αέρινης Παρέας που ενώνει απρόβλεπτα τον Ορέστη με μια ομάδα συμμαθητών του.
Είναι βέβαιο πως μπορούμε να αποκτήσουμε φίλους όταν αναγνωρίσουμε και εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, αξιοποιώντας τη δύναμη της φαντασίας και της θέλησης.
Μια τρυφερή ιστορία γεμάτη έντονα συναισθήματα και αισιοδοξία που αγγίζει με ευαισθησία το θέμα της φιλίας.

Εικονογράφηση: Ιωάννα Καλοστεφάνου

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πνοή, 2021, 34 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή