Ολγα Μάμαλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Όλγα Μάμαλη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Κατάγεται από τη Θήβα όπου και έζησε έως την ενηλικίωσή της. Σήμερα ζει στο Μαρούσι Αττικής. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο “Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία” (Master of Arts). Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές της, και στη συνέχεια, εργάστηκε σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα (sites, τηλεόραση, ραδιόφωνο) ως Δημοσιογράφος και ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Διαφήμισης. Ασχολείται, ως ελεύθερη επαγγελματίας, με την επιμέλεια και τη διόρθωση κειμένων. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, παραδίδει σεμινάρια και διδάσκει σε ιδιωτικές σχολές Δημοσιογραφίας. Η συλλογή της «Υπόθεση ύπαρξης» είναι η πρώτη της συγγραφική δραστηριότητα σε λογοτεχνικό επίπεδο.

Υπόθεση ύπαρξης – Όλγα Μάμαλη
«Συνάντηση»
Πρέπει να σε συναντήσω ξανά, κάπου σ’ έναν κόσμο ήσυχο.
Μακριά από τα θορυβώδη λόγια των αντιρρήσεων μας…

Δε με νοιάζει ποια πραγματικότητα σε ζει
Εγώ άφησα για λίγο την δική μου, για να σε συναντήσω…

Οι σελίδες του τεύχους υπόσχονται μια συναρπαστική περιήγηση σε εικόνες, βιώματα, προβληματισμούς κι αναζητήσεις με πανανθρώπινη ισχύ γύρω από τα μυστήρια της ζωής, τη δύναμη του έρωτα, την εξουσία, τη ματαιότητα και τις νευρώσεις της καθημερινότητας, υπό το προσωπικό φιλοσοφικό υπόβαθρο της συγγραφέως. Η υπαρξιακή αναζήτηση ενδύεται τον αντισυμβατικό λυρισμό ταξιδεύοντας έτσι και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

“Η ελευθερία από τους διάφορους φορμαλιστικούς περιορισμούς, το ύφος, το ήθος και η βαθύτητα της φιλοσοφικής στάσης καθιστούν την ποίηση της Όλγας Μάμαλη, μοναδική”.
(Νότης Μαυρουδής, Συνθέτης-Στιχουργός-Τραγουδιστής)

“Οι λέξεις της Όλγας είναι σαν τα παλιά καλά μαχαίρια. Στην πρώτη, αναγνωριστική επαφή, σε παγώνουν με την υφή τους. Και ύστερα πληγώνουν”.
(Ευθύμιος Σαββάκης, Δημοσιογράφος-Υποψήφιος διδάκτωρ ΑΠΘ)

“Με γοητεύει αυτή η υπαρξιακή αστοχία του αστικού όντος που πραγματεύεται η Όλγα και αγκαλιάζει με τρυφερότητα”.
(Απόστολος Ρίζος, Στιχουργός-Τραγουδιστής)

Ποίηση, CaptainBook.gr, 2018, 58 σελ.

Ποίηση
Υπόθεση ύπαρξης (2018), CaptainBook.gr

Πηγές: Biblionet, CaptainBook.gr