Ολγα Μωραΐτη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Απόφοιτος της Ιταλικής Σχολής Αθηνών. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με διάφορα θέατρα και το 2011 δημιούργησε τον χώρο τέχνης Θέατρο Δια Δύο. Εκεί έπαιξε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Ερωμένες στον καμβά, (συν-σκηνοθεσία με Σοφία Καψούρου), Ψίχα για τάνγκο (Ειρήνης Αϊβαλιώτου), και την Ωραία Κοιμισμένη. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική όπου δραματοποίησε και σκηνοθέτησε παιδικά βιβλία του οίκου. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και πορτογαλικά. Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά, στην πόλη Αβέιρο της Πορτογαλίας, στα πλαίσια προγράμματος κοινωνικού αποκλεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο ως μουσικός παραγωγός σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμμετείχε ως ερμηνεύτρια στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. “Η Ωραία Κοιμισμένη” είναι το πρώτο της θεατρικό έργο και το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο.
Θεατρικά έργα
Η Ωραία Κοιμισμένη (2019), Εκδόσεις Φυλάτος

Η Ωραία Κοιμισμένη – Όλγα Μωραΐτη
Μια ιστορία για τα χαρίσματα που τα πήρε για λίγο ο ύπνος: Η χαρά της δημιουργικότητας και της προσπάθειας
Η Ναυσικά, είχε ένα μικρό ελάττωμα. Ήταν κάπως… αμέριμνη. Δηλαδή, τι κάπως αμέριμνη, πολύ. Δηλαδή, τι πολύ, εντελώς! Στο κεφαλάκι της είχε μόνο μία έγνοια. Τον μεγάλο της έρωτα. Ναι, η Ναυσικά ήταν ερωτευμένη. Ήταν ερωτευμένη με ένα laptop. Και με ένα tablet. Α, ναι, και με ένα smartphone. Γενικώς, η καρδιά της Ναυσικάς χωρούσε όλες τις συσκευές τελευταίας τεχνολογίας. Αρκεί, να είχαν οθόνη και Wi-Fi.
“Ξύπνα” της φώναζαν όλοι κάθε πρωί (το ξυπνητήρι, από την πολύ απόρριψη, πήγε σε ψυχολόγο, αλήθεια σας λέω). Όμως η Ναυσικά, κοιμόταν. Γιατί, όπως κάθε ερωτευμένη, ξαγρυπνούσε κοιτώντας στα μάτια τον αγαπημένο της… υπολογιστή. Πώς να σηκωθεί το πρωί;
Ώσπου, μια μέρα, η φίλη μας ξυπνάει και ανακαλύπτει πως, αυτή τη φορά, είναι όλοι οι άλλοι γύρω της που έχουν πέσει σε ένα βαθύ και μυστήριο ύπνο!
Η Ναυσικά θα μείνει ολομόναχη και θα αναγκαστεί, για πρώτη φορά, να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις. Θα αποχωριστεί τις παροχές και τις φροντίδες των γονιών της (πρώτα σε καλομαθαίνουν, και μετά τους κακοφαίνεται, τι να πεις…) και θα αποδείξει ότι τα φαινόμενα απατούν!
Θα ανακαλύψει ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, και πως, τελικά, σε κανέναν δεν λείπουν τα χαρίσματα και οι ικανότητες. Απλώς, μερικές φορές, δεν τα βλέπουμε επειδή, χωρίς να το καταλάβουμε, τα είχαμε… κοιμίσει!

Εικονογράφηση: Περσεφόνη Ζαχαρίου

Θεατρικό, Εκδόσεις Φυλάτος, 2019, 114 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος

Please wait...