Ολγα Παπαμιχάλη

Ολγα Παπαμιχάλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Όλγα Παπαμιχάλη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπουδάζει στο New York College, στο τμήμα κινηματογράφου. Επίσης, σπουδάζει στο Ωδείο Γλυφάδας κλασική μουσική και ετοιμάζεται να πάρει το πτυχίο της στο βιολί. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Από μικρή γνώρισε και αγάπησε τις τέχνες. Γοητεύτηκε από την λογοτεχνία του φανταστικού και ιδιαίτερα από το fantasy, στο οποίο μάλιστα σκοπεύει να αφιερώσει τα προσεχή βιβλία και τις ταινίες της. Η ελληνική μυθολογία, ως πηγή έμπνευσης σε πρωτότυπες δικές της ιστορίες, είναι μια θεματική που χρησιμοποιεί και την γοητεύει επίσης.
Μυθιστορήματα
Άρτεμις, Το μεγάλο κυνήγι (2017), Συμπαντικές Διαδρομές
Η Έμιλι στη χώρα των πάγων (2021), Γράφημα

Η Έμιλι στη χώρα των πάγων – Όλγα Παπαμιχάλη

Η Έμιλι στη χώρα


Η Έμιλι είναι μια σύγχρονη Αλίκη 17 χρονών. Όχι στη Χώρα των Θαυμάτων αλλά στη Χώρα των Πάγων!

Με αμείλικτο αντίπαλο τον Χρόνο, η Έμιλι προσπαθεί απεγνωσμένα να λύσει το μυστήριο που πλανάται γύρω από το παρελθόν της και την τραυματική παιδική της ηλικία. Συγχρόνως παλεύει να συνδυάσει οικογενειακές ανάγκες, σπουδές, τα μαθήματα βιολιού και το αγαπημένο της πατινάζ στο παγοδρόμιο, μέσα σ’ ένα εξοντωτικό πρόγραμμα, όπου υποχρεώσεις και επιθυμίες μοιάζουν εξίσου βασανιστικές.

Μόνη της συντροφιά και βοήθεια είναι ένα παιδικό βιβλίο: «Η Χώρα των Πάγων», ένας μαγικός κόσμος γεμάτος μυστήριο και φαντασία, μέσα στον οποίο η Έμιλι έχει την δυνατότητα να καταφεύγει κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν στον πραγματικό της κόσμο. Εκεί, στη Χώρα των Πάγων, συναντά τον γοητευτικό αλλά μυστηριώδη Δημήτρη, αλλά και… τον Λιούις Κάρολ και τον Μότσαρτ!

Διχασμένη ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο κόσμους, τον πραγματικό και τον φανταστικό, θα μπορέσει η Έμιλι τελικά να λύσει το μυστήριο που πλανάται γύρω από την ζωή της; Θα μπορέσει να αποδεχτεί την αλήθεια και τις πραγματικές της επιθυμίες;

Μυθιστόρημα, Γράφημα, 2021, 370 σελ.

Άρτεμις – Όλγα Παπαμιχάλη

ΆρτεμιςΤο μεγάλο κυνήγι


Η Άρτεμις, η θεά του κυνηγιού, εξορίζεται από τον Όλυμπο και χάνει την θεϊκή της υπόσταση. Παγιδευμένη σε ανθρώπινη μορφή πρέπει να διορθώσει ένα λάθος της πριν να είναι αργά. Έχει διαπράξει ύβρη προς το πρόσωπο του Δία τιμωρώντας χωρίς την άδειά του ένα από τα ημίθεα τέκνα του.

Τώρα, έχοντας χάσει τις δυνάμεις της, πρέπει να κατορθώσει να σώσει το παιδί από τον επικείμενο θάνατό του και να αποδείξει πως μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη βοήθεια των άλλων θεών. Στο πλευρό της τάσσονται ένας θνητός κυνηγός και μια Νύμφη, σύμμαχοι στο επικό της κυνήγι. Το ταξίδι όμως επιφυλάσσει και πολλούς κινδύνους. Αθάνατοι εχθροί της θεάς θα βρουν την ευκαιρία να την καταστρέψουν.

Θανάσιμες παγίδες, ένδοξα βασίλεια, με άπληστους βασιλιάδες, προδότες, όλοι θα βρεθούν εμπόδια στο δρόμο προς τη λύτρωσή της και την ανάκτηση της θέσης της. Όλοι θέλουν κάτι: ένα μυστικό, αρχέγονο υπερόπλο, που έχει τη δύναμη να σκοτώνει αθάνατους και που τώρα βρίσκεται στα χέρια της θνητής, πλέον, Άρτεμις.

Το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας που αποτίνει φόρο τιμής στην ελληνική μυθολογία και την χρησιμοποιεί ως πηγή έμπνευσης σε μια εντελώς πρωτότυπη ιδέα και ιστορία με βασική ηρωίδα μια θεά σε πτώση.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2017, 218 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές, Γράφημα