Ολγα Βλάχου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Όλγα Βλάχου γεννήθηκε στη Λάρισα.
Τελείωσε το σχολείο στον Βόλο όπου ζει. Της αρέσει πολύ η μουσική, το θέατρο, ο κινηματογράφος και το διάβασμα. Υπήρξε γραμματέας σε σύλλογο γυναικών, όπου παραμένει εθελοντικό μέλος. Το πρώτο της μυθιστόρημα “Η κυρά των ανέμων” γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε best seller.
Μυθιστορήματα
Η κυρά των ανέμων (2016), Εκδόσεις Αέναον
Fatum Est (2017), Εκδόσεις Αέναον
Η καρδιά της θεάς (2019), Όστρια Βιβλίο
Κράτα ένα σ’ αγαπώ για το τέλος (2022), Εκδόσεις Όστρια

Κράτα ένα σ’ αγαπώ για το τέλος – Όλγα Βλάχου

Κράτα ένα


Μεγάλη λέξη η αγάπη κι ας είναι μόνο με 5 γράμματα. Πολλά τα νοήματα και οι ορισμοί της. Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη, για να κάνουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας. Ευτυχισμένος όποιος την έχει, τυχερός αυτός που την αισθάνεται. Γιατί θέλει μεγάλη υπέρβαση να τα καταφέρει. Να αφήσει τον εαυτό του πίσω, να σκοτώσει το εγώ του. Πάντα θα βαδίζεις μόνος. Στην αρχή του Β παγκοσμίου πολέμου ο Μανώλης έδωσε άδολα την αγάπη του και τον εαυτό του. Σαν ένας τραγικός ήρωας μιας άλλης εποχής αγάπησε χωρίς αντάλλαγμα. Έδωσε όλο του το είναι σε αυτή την αγάπη. Για τη μεγάλη της αγάπη το θέατρο η Ανθή παράτησε την οικογένειά της νύχτα κι έφυγε σαν τον κλέφτη. Η Λέλα μια μεγάλη ηθοποιός τη βοηθά να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Το θέατρο όμως ζητά πολλά όχι μόνο αγάπη και ιδρώτα μα και αίμα. Χριστόφορος και Αλεξάνδρα. Ένα ζευγάρι που παντρεύτηκε χωρίς αγάπη, ο πόλεμος θα αλλάξει κι αυτούς. Φαίη μια άλλη τραγική φιγούρα τη δεκαετία του 1980. Που κι αυτή τη φορά θα βρεθεί στο δρόμο της το θέατρο. Πως θα το ξεπληρώσει; Τι θα ζητήσει η ζωή σε αντάλλαγμα; Θα βρουν τον δρόμο τους; Η αγάπη θα είναι στο πλευρό τους; Ή για το θέατρο θα χάσουν τον εαυτό τους; Τρείς γυναίκες, τρείς τραγικές ζωές, δεμένες όμως μαζί με το θέατρο και τη μοίρα τους.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2022, 410 σελ.

Η καρδιά της θεάς – Όλγα Βλάχου
Ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, αλλά πολύ μικρός για να ικανοποιήσει την ανθρώπινη απληστία”.
ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ

Τι είναι αυτό που μας κάνει άπληστους; Γιατί η απληστία μας κάνει πάντα να θέλουμε πιο πολλά; Γιατί την αφήνουμε να μπει στη ζωή μας σαν το σαράκι και να τρώει λίγο λίγο τα σωθικά μας. Είναι αυτή που έκανε τον Μπόρις Κοζλόφ έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο, να μην είναι ευτυχισμένος μ’ αυτά που έχει και να του έχει γίνει εμμονή η ανεύρεση του μεγαλύτερου διαμαντιού στον κόσμο.
“Η καρδιά της θεάς” το μεγαλύτερο μπλε διαμάντι του κόσμου εξαφανίζεται πριν 100 χρόνια από τη χώρα του, το ΡΑΤΖΑΣΤΑΝ.
Είναι αυτό που θα ενώσει τις ζωές του Μπόρις με τις χαμένες αδερφές του. Τη ζωή της Ελεάννας , του Βλαντίμιρ και του Νικήτα. Όλοι όμως είναι πιόνια στο παιχνίδι που η ίδια η Θεά επέλεξε να παίξει, για να τιμωρήσει όσους, τυφλωμένοι από την απληστία, ζητούν ακόμη περισσότερα. Στο παιχνίδι αυτό, απληστίας και δύναμης, παίρνουν μέρος πολλοί βιομήχανοι Ρώσοι μεγιστάνες και μία Ηγουμένη που κατέχει την αλήθεια. Ένας όμως θα είναι ο εκλεκτός.

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2019, 204 σελ.

Fatum Est – Όλγα Βλάχου
Όταν οι Μοίρες αποφασίζουν να παίξουν, διαλέγουν τα θύματά τους στην τύχη. Έτσι διάλεξαν και τον Σεμπάστιαν με τη Χριστίνα.
Ο Σεμπάστιαν ακροβάτης σε τσίρκο, έρχεται στην Ελλάδα και μπλέκεται στην κλοπή των σχεδίων του Καραβάτζιο.
Η Χριστίνα, μαθήτρια Λυκείου, παίρνει κατά λάθος τα σχέδια.
Ένα παιχνίδι ξεκινά μεταξύ τους, με ερωτευμένη μόνο τη μικρή Χριστίνα.
Για χρόνια χάνονται οι δύο ήρωες, αλλά οι Μοίρες έχουν άλλα σχέδια.
Άραγε θα ξαναβρεθούν;
Ο Σεμπάστιαν είναι τελικά κλέφτης έργων τέχνης ή κλέφτης μόνο της καρδιάς της Χριστίνας;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Αέναον, 2017, 247 σελ.

Η κυρά των ανέμων – Όλγα Βλάχου
Ένα μαγικό δακτυλίδι. Ένα χάρισμα.
Ένας έρωτας που γεννιέται χιλιάδες χρόνια πριν.
ΣΤΟ ΧΘΕΣ
Η Ελένη κόρη του βασιλιά Μίνωα συναντά τον Νέστορα. Ένας έρωτας γεννιέται με άδοξο τέλος.
ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
Η Έλενα γιατρός του κόσμου στη Νασρά συναντά τον Σεΐχη Τάιρ κι ένας κεραυνοβόλος έρωτας γεννιέται. Το χάρισμά της ξυπνά .Μαζί με αυτό ξυπνά και η επιθυμία της για εκδίκηση. Ο έρωτας του χθες θα βρει καταφύγιο στο σήμερα.
Οι δύο αυτές ψυχές θα ενωθούν;
Ο έρωτας του Τάιρ και της Έλενας θα έχει αίσιο τέλος;
Θα μπορέσουν δυο διαφορετικοί κόσμοι να ενωθούν;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Αέναον, 2016, 301 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Αέναον, Όστρια Βιβλίο