Ουρανία Καραδέμητρου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ουρανία Καραδέμητρου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Νοµική στο Δηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης και διετέλεσε δικηγόρος για είκοσι δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Σήµερα δραστηριοποιείται επαγγελµατικά στον τουριστικό, ξενοδοχειακό τοµέα, στον τόπο καταγωγής της τη Σκιάθο. Στον ελεύθερο χρόνο της συµµετέχει στην ερασιτεχνική θεατρική οµάδα “Θεατροποινίτες”. Οι “Διαδρομές αφής” είναι το πρώτο της µυθιστόρηµα.

Διαδρομές αφής – Ουρανία Καραδέμητρου
Ποιο είναι το νόηµα της ύπαρξης, και σε τι περιπέτειες µας βάζει η ζωή για να απαντήσουµε στο παραπάνω ερώτηµα; Πόσο διαφορετικοί είµαστε οι άνθρωποι, αλλά και πόσο όµοιοι, κατά βάθος; Πόση αλήθεια κρύβεται στον µύθο και πόσο ψέµα στην πραγµατικότητα;

Μια συνηθισµένη σύγχρονη ελληνική οικογένεια που ζει στα Ιωάννινα, κάνει τη δική της διαδροµή και στην πορεία της έρχεται αντιµέτωπη µε τον Θεό, τον έρωτα, τον θάνατο.

Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας στερείται της αισθήσεως της όρασης, διαθέτει όµως ένα ιδιαίτερο χάρισµα και µε αυτό κινεί τα νήµατα της ιστορίας και επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων γύρω της, µε έναν τρόπο µυστικό, σχεδόν αόρατο, για να οδηγήσει τον καθένα, χωρίς και η ίδια να το γνωρίζει, στην πορεία που προορίζεται να ακολουθήσει. Διανύει νοερά και παράλληλα, διά της αφής, διαδροµές πάθους, διαδροµές πόνου, διαδροµές χαράς και θλίψης. Όλες τους µυστικές, εσωτερικές και απαγορευµένες, αφού µέσω αυτών εισέρχεται στον ψυχισµό των ανθρώπων που την περιβάλλουν και βιώνει τα συναισθήµατά τους. Η µοίρα της προδιαγεγραµµένη και γενναιόδωρα καθοριστική. Να χαρίσει σε όλους µια σταλίτσα φως, από αυτό που της δόθηκε ως “αντίδωρο”, γι’ αυτό που αντικειµενικά στερείται.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 470 σελ.

Μυθιστορήματα
Διαδρομές αφής (2020), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή