Ουρανία Μαγγίρα

Ουρανία Μαγγίρα

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Ουρανία Μαγγίρα είναι Διδάκτωρ Σεισµολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης.
Είναι Μαθηµατικός µε Μεταπτυχιακό Δίπλωµα στη «Στατιστική και Μοντελοποίηση». Έχει λάβει µέρος ως οµιλήτρια σε συνέδρια Σεισµολογίας και Μαθηµατικών και έχει δηµοσιεύσει πολυάριθµες εργασίες σε διεθνή επιστηµονικά περιοδικά. Είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια που απευθύνεται σε παιδιά. Έµπνευσή της αποτελεί η κόρη της και γράφει για όσα θα ήθελε να της διαβάζει.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Κουνελοκουνήματα (2023), Εκδόσεις iWrite

Κουνελοκουνήματα – Ουρανία Μαγγίρα, Δηµήτρης Παπαδόπουλος

ΚουνελοκουνήματαΈνα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο των σεισμών!


Ο Άκης και η Ελευθερία ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι για να ανακαλύψουν τα µυστήρια των σεισµών! Μαζί µε τη µαµά και τον µπαµπά τους και µε οδηγό τις γνώσεις τους από τα παραµύθια της αρχαιότητας, θα συναντήσουν µύθους από διάφορους πολιτισµούς από όλον τον κόσµο.
Από τα µυστικιστικά ψάρια της Ιαπωνίας και τον αινιγµατικό βάτραχο της Κίνας µέχρι τις χελώνες της Βόρειας Αµερικής που κρατούν τον κόσµο στην πλάτη τους, κάθε ιστορία αποκαλύπτει κι ένα νέο στοιχείο για το θέµα των σεισµών! Η αναζήτηση της οικογένειας παίρνει µια απροσδόκητη τροπή όταν αποκαλύπτουν ένα καλά κρυµµένο µυστικό για το κουνελάκι και τη σύνδεσή του µε τους σεισµούς! Για να µάθετε πώς συνδέονται όλα, θα πρέπει να φτάσετε µέχρι το τέλος, µαζί τους!
Ένα συγκινητικό παιδικό βιβλίο που συνδυάζει µυθολογία, ιστορία και επιστήµη για να µυήσει τους µικρούς αναγνώστες στον συναρπαστικό κόσµο των σεισµών.

Εικονογράφηση: Λυδία Χατζημάρκου

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2023, 26 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite

Please wait...