Παναγιώτης Λιάκος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Παναγιώτης Λιάκος είναι δημοσιογράφος.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε στον Πειραιά. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα ΜΜΕ αρθρογραφώντας σε περιοδικά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Είναι ιδρυτής και ο βασικός συντελεστής της ραδιοφωνικής εκπομπής “Οι αδιάβροχοι”. Έχει διατελέσει διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του διεθνούς επιστημονικού και ταξιδιωτικού περιοδικού “GEO”.
Μυθιστορήματα
Εμείς οι δύο (2020), Άμμων Εκδοτική

Θεατρικά έργα
Εμείς οι δύο (2017), Πελασγός

Μαγειρική-Πασιέντσες
Το αλφαβητάρι της πασιέντσας (2001), Δίαυλος
Το αλφαβητάρι του ταξιδιάρη καλοφαγά (2002), Δίαυλος

Εμείς οι δύο – Παναγιώτης Λιάκος
“Δεν χρειάζεται να ξενυχτήσεις διαβάζοντας το βιβλίο του Παναγιώτη Λιάκου για να μπορέσεις να μορφώσεις μία γνώμη για τίς συγγραφικές του ικανότητες κι αν οι ικανότητες αυτές αγγίζουν τον χώρο του ταλέντου. Το γράψιμό του σε συνεπαίρνει από τις πρώτες γραμμές του κειμένου, τις πρώτες φράσεις, τις πρώτες σελίδες και ως το τέλος. Δεν χρειάζεται να φθάσεις όμως ως εκεί για να πεις αυθόρμητα, “αυτός ο άνθρωπος γράφει!!!”, για να σου θυμίσει αυτό που έλεγε η αξέχαστη Ελένη Βλάχου: “Στην δουλειά που κάνουμε ή γράφεις ή δεν γράφεις, μέσες λύσεις δεν υπάρχουν”. Ο Παναγιώτης Λιάκος “γράφει”.
(Ζάχος Χατζηφωτίου, Συγγραφέας-Δημοσιογράφος)

Μυθιστόρημα, Άμμων Εκδοτική, 2020, 248 σελ.

Εμείς οι δύο – Παναγιώτης Λιάκος
Ακόμα και ο τίτλος είναι ευαίσθητος και ρομαντικός. Ο συγγραφέας περιγράφει τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα μ’ ένα ανάλαφρο χιούμορ, που σε προδιαθέτει πως με αυτό το βιβλίο που έχεις στα χέρια σου θα περάσεις καλά. Αλλά και όλους τους άλλους που μετέχουν σε αυτόν τον “θίασο” -γιατί περί θιάσου πρόκειται με πολλή θεατρική στόφα- τους περιγράφει με την ίδια ελαφρο-γλαφυρή… περιποίηση.

Το λεκτικό του ευρηματικό, σε ποικιλία που όχι μόνον δεν ενοχλεί, αλλά ταιριάζει απόλυτα με το σκηνικό της κάθε πράξης του θεατρικού έργου…
(Ζάχος Χατζηφωτίου, από τον πρόλογο)

Θεατρικό, Πελασγός, 2017, 248 σελ.

Το αλφαβητάρι του ταξιδιάρη καλοφαγά – Παναγιώτης Λιάκος

70 εξελληνισμένες και απλοποιημένες συνταγές απ’ όλο τον κόσμο


Όλοι νομίζουμε ότι: Πρέπει να τρώμε κάποιο ξένο φαγητό μόνο στο ανάλογο εστιατόριο· οι ξένες συνταγές είναι δύσκολες και χρονοβόρες· τα υλικά για τα ξένα πιάτα είναι πανάκριβα και δυσεύρετα· οι ξένες κουζίνες έχουν παράξενους τρόπους μαγειρικής, αλλόκοτα συστατικά και ασυνήθιστες γεύσεις· είναι δύσκολο να φτιάξουμε στο χώρο μας κάτι διαφορετικό, κάτι που σίγουρα θα το απολαύσουμε εμείς και θα το εκτιμήσουν οι δικοί μας.
Το βιβλίο αυτό αναιρεί όλα τα παραπάνω προσφέροντάς σας ένα ταξίδι: το γύρο του κόσμου μέσα από 70 πιάτα, όσες είναι και οι συνταγές που περιέχονται σ’ αυτό! Καλή ανάγνωση και Καλή Όρεξη!

Μαγειρική, Δίαυλος, 2002, 182 σελ.

Το αλφαβητάρι της πασιέντσας – Παναγιώτης Λιάκος

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις πασιέντσες και τις παραλλαγές τους


Έχετε διανοηθεί πόσες φορές τη μέρα αναρωτιόμαστε για κάτι; Πόσες φορές συλλαμβάνουμε τον εαυτό μας να πασχίζει για την εξέλιξη κάποιων γεγονότων; Ερωτήματα που ξεκινάνε με το “άραγε”, το “μήπως” πλανιώνται συνεχώς στο μυαλό μας, ενώ όλοι θα θέλαμε να ξέραμε από πριν το αν θα γίνει κάτι που επιθυμούμε ή όχι. Για όλες αυτές τις απορίες το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εξοπλιστείτε με 1-2 τράπουλες και να ρίξετε μια πασιέντσα. Στο Αλφαβητάρι της Πασιέντσας από τις εκδόσεις Δίαυλος θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή από πασιέντσες όλων των ειδών, για όλα τα γούστα. Εύκολες, δύσκολες, απλές, περίπλοκες με μια ή με δυο τράπουλες. Ακόμα κι όσοι γνωρίζουν ένα-δύο είδη πασιέντσας τώρα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δεκάδες άλλους τρόπους παιχνιδιού, μεγαλώνοντας κατά πολύ τη γκάμα των επιλογών τους. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη, βάσει του αριθμού τραπουλών που χρησιμοποιούνται, ενώ στα προκαταρκτικά υπάρχει κι ένα μικρό λεξιλόγιο με τις ορολογίες που συναντώνται κατά την πορεία. Πριν από την παρουσίαση κάθε πασιέντσας βρίσκεται ένα πινακάκι με τρεις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που την αφορούν: το είδος της, την επιδεξιότητα και το βαθμό επιτυχίας.

Πασιέντσες, Δίαυλος, 2001, 194 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δίαυλος, Πελασγός, Άμμων Εκδοτική