Παναγιώτης Νάννος

Παναγιώτης Νάννος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Παναγιώτης Νάννος γεννήθηκε στο Μορφοβούνι Καρδίτσας το 1962.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες – Διοίκηση & Οικονομία της Υγείας, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές. Αρθρογράφος, ερευνητής Τοπικής Ιστορίας και Λαογραφίας, τα κείμενά του δημοσιεύονται στον ημερήσιο Τύπο της Θεσσαλίας. Το “Σκιές οδοιπόρων” είναι το πρώτο λογοτεχνικό του βιβλίο, για το οποίο έλαβε το Βραβείο Μυθιστορήματος στον Α΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Ιδρύματος “Βασιλική και Όλγα Σταυροπούλου” (2009). Έχει λάβει επίσης το Α΄ Βραβείο Διηγήματος (Σικελιανά 2006), διάκριση στην ποίηση κ.ά.

Σκιές οδοιπόρων – Παναγιώτης Νάννος

Σκιές οδοιπόρων


Στο κέντρο επαρχιακής μεγαλούπολης ένα εγκαταλειμμένο αρχοντόσπιτο, κτισμένο στα χρόνια του μεσοπολέμου αποτελεί μήλον της έριδος. Ο γιος το βλέπει ως ευκαιρία υλοποίησης των επιχειρηματικών του σχεδίων. Ο ηλικιωμένος πατέρας αντιστέκεται στην αντιπαροχή.

Όταν θα επιστρέψει ύστερα από πολυετή απουσία στο πατρικό, ο πατέρας θα κατακλυστεί από αναμνήσεις. Μπρος από τα μάτια του σε ένα δυνατό φλας μπακ θα περάσει η οικογενειακή ιστορία σε συνδυασμό με τα γεγονότα του 20ού αιώνα – από τη Μικρασία του εύζωνα πατέρα ως δικά του χρόνια της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου μέχρι σήμερα.

Προπαντός όμως ανεξίτηλη θα προβάλει η μορφή της Αντιγόνης, της πρώτης και παντοτινής αγάπης του πατέρα, η οποία σφράγισε τη ζωή του.

Ένα μυθιστόρημα-ποταμός που αποτυπώνει με μια συνειρμική σχεδόν ποιητική γραφή την τραγική διαδρομή μιας γενιάς που, ενώ έκτιζε όνειρα για μια άλλη κοινωνία, στροβιλίστηκε και χάθηκε στη δίνη της Ιστορίας.

Μυθιστόρημα, Μεταίχμιο, 2010, 389 σελ.

Τιθωνού σιωπές – Παναγιώτης Νάννος

Τιθωνού σιωπές


Πρόκειται για πεζά ποιήματα που έγραψε ο ποιητής – συγγραφέας.

Ποίηση, Σαιξπηρικόν, 2015, 64 σελ.

Μυθιστορήματα
Σκιές οδοιπόρων (2010), Μεταίχμιο

Ποίηση
Παραμυθία (2005), Εκδόσεις Β.Κυριακίδης
Τιθωνού σιωπή (2015), Σαιξπηρικόν

Πηγές: Biblionet, Μεταίχμιο, Σαιξπηρικόν, Εκδόσεις Β.Κυριακίδης