Παναγιώτης Παναγόπουλος

Παναγιώτης Παναγόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος γεννήθηκε ένα χειµωνιάτικο πρωινό του 1975 στην Πάτρα.
Σπούδασε µουσική σύνθεση, εργάζεται ως µουσικός και είναι πιανίστας και ιδρυτικό µέλος της διεθνούς φήµης λάτιν µπάντας Cubaneros. Παράλληλα, ασχολείται ενεργά και πρακτικά µε τον αποκρυφισµό, την αστρολογία και την έρευνα του µυστηρίου, του µεταφυσικού και του παράξενου. Έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό «STRANGE». Συγγραφικά του έργα αποτελούν το ορειβατικό θρίλερ “Το Πέρασµα του Ιγνάτιου”, που κυκλοφόρησε το 2011, το συνωµοσιολογικό “Βάπτισµα Πυρός”, που κυκλοφόρησε το 2014 και “Ο Αστρολόγος του Χίτλερ” που κυκλοφόρησε το 2022.
Μυθιστορήματα
Το Πέρασμα του Ιγνάτιου (2011), Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας
Βάπτισμα Πυρός (2014), Εκδόσεις iWrite
Ο Αστρολόγος του Χίτλερ (2022), Εκδόσεις Πηγή

Ο Αστρολόγος του Χίτλερ – Παναγιώτης Παναγόπουλος

Ο αστρολόγοςΈνα νουάρ θρίλερ κατασκοπείας
πίσω από τη μεγαλύτερη
σύγκρουση της Ιστορίας


Μόναχο, 1939
Ο Αδόλφος Χίτλερ αποφεύγει µία βοµβιστική απόπειρα χάρη στην έγκαιρη προειδοποίηση του Ελβετού αστρολόγου Καρλ Ερνστ Κραφτ. Εντυπωσιασµένος από το γεγονός, ο δικτάτορας αποφασίζει να αξιοποιήσει τις ικανότητες του αστρολόγου στις πολεµικές επιχειρήσεις – εξέλιξη που ωθεί τον τελευταίο, ως ανερχόµενο αστέρα, στην ελίτ του Τρίτου Ράιχ και στη µύησή του στο ναζιστικό τάγµα της Θούλης.
Στην προσπάθειά του να προβλέψει την επηρεασµένη από την αστρολογία στρατηγική του Φύρερ, το Λονδίνο διατάζει την ΜΙ5 να στρατολογήσει τον πανούργο κατάδικο και διπλό κατάσκοπο Έντι Τσάπµαν, ώστε να διεισδύσει στα άδυτα της Θούλης και να υποκλέψει το ωροσκόπιο του Χίτλερ από τον Καρλ Ερνστ Κραφτ.
Τα µονοπάτια των δύο αντρών θα συγκρουστούν στο κέντρο µιας καταιγίδας ιστορικών εξελίξεων και θα διασταυρωθούν µε αυτά µοιραίων προσωπικοτήτωντης εποχής, όπως ο διαβόητος µάγος Άλιστερ Κρόουλι, ο επιστήθιος υπαρχηγός του Χίτλερ Ρούντολφ Ες, ο πατέρας της σύγχρονης γεωπολιτικής σκέψης Καρλ Χαουσχόφερ και ο πρωτοπόρος της αεροδιαστηµικής και µεταγενέστερα πατέρας του διαστηµικού προγράµµατος της NASA Βέρνερ φον Μπράουν.
Ακροβατώντας δεξιοτεχνικά ανάµεσα στη µυθοπλασία και τα ιστορικά στοιχεία, ο Αστρολόγος του Χίτλερ αποτελεί ένα νουάρ µεταφυσικό θρίλερ κατασκοπείας, που αναδεικνύει πώς η επίδραση του αποκρυφισµού και των µυστικών εταιρειών αποτέλεσαν αφανείς, µα καθοριστικές δυνάµεις στην παγκόσµια σύγκρουση που στιγµάτισε τον εικοστό αιώνα. Ένα μυθιστόρημα εποχής γεμάτο μυστήριο και δράση!

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 414 σελ.

Βάπτισμα Πυρός – Παναγιώτης Παναγόπουλος

Βάπτισμα


Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον.
Δέκα χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, η νεοταξική ελίτ προσφέρει τη σωτηρία μέσω του τσιπαρίσματος.
Τέσσερις άνθρωποι των οποίων οι ζωές συναντιούνται σ’ αυτό το κρίσιμο ιστορικό σταυροδρόμι.
Ένας μπάτσος ερευνά την επικίνδυνη αλήθεια πίσω από μια σατανιστική τελετή.
Μια αυτόχειρας μετανάστρια επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών έχοντας καταληφθεί από ένα οργισμένο πνεύμα.
Ένας χάκερ ταγμένος στην αντινεοταξική τρομοκρατική οργάνωση “Σεισάχθεια”.
Μια μοναχική νεαρή φιλόλογος εθισμένη στα κοινωνικά δίκτυα.
Τέσσερις ψυχές που αναζητούν την κάθαρση, λίγο πριν ξεσπάσει το Βάπτισμα του Πυρός!

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite, 2014, 360 σελ.

Το Πέρασμα του Ιγνάτιου – Παναγιώτης Παναγόπουλος

Το ΠέρασμαΒασισμένο σε αληθινά γεγονότα


Μια ομάδα εννέα ορειβατών με επικεφαλής τον Ιγνάτιο Δρυ αγνοείται στις παγωμένες πλαγιές του Ολύμπου. Η ομάδα διάσωσης που συγκροτείται για την ανεύρεσή τους, σύντομα θα βρεθεί μπροστά σ’ ένα απίστευτα μακάβριο εύρημα. Ο Γιώργος Πελασγός, διασώστης και αδελφικός φίλος του Ιγνάτιου, στην επίμονη αναζήτησή τους για την απαγορευμένη αλήθεια πίσω απ’ τα γεγονότα στο βουνό των θεών, θα τρυπήσει το πέπλο της άγνοιας που κάλυπτε με ψεύτικη ασφάλεια τη ζωή του και θα βρεθεί επικίνδυνα κοντά, στο επίκεντρο μια προαιώνιας σύγκρουσης ανάμεσα στις δυνάμεις του φωτός και του σκότους!

Ένα συναρπαστικό θρίλερ γεμάτο αγωνία και μυστήριο, βασισμένο σε ένα πραγματικό περιστατικό που συνέβη πριν από δεκαετίες και που παραμένει ανεξιχνίαστο μέχρι σήμερα!

Μυθιστόρημα, Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας, 2011, 297 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας, Εκδόσεις iWrite, Εκδόσεις Πηγή