Παναγιώτα Αξιώτου

Λογοτέχνες
Η Παναγιώτα Αξιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγινα.
Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά-Τμήμα Οικονομικών, του Παντείου Πανεπιστημίου-Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού.
Ακόμη, παρακολούθησε το Θεατρικό Εργαστήρι της Ομάδας Τέχνης Πάροδος, το Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και το Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας.
Εργάστηκε στην ΕΘνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος. Παράλληλα ασχολήθηκε με το θέατρο, ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτις.
Έχει συμμετάσχει στα συλλογικά έργα “Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2016”, εκδ. tovivlio.net και “ΣυνΠοιείν 2017, Έλληνες ποιητές και λογοτέχνες”, ianos.

άλη
Ποιήματα 1975-1986
Σ’ αυτά που κύλησαν
κρυφά κι αμίλητα
σ’ αυτά που θράφηκαν
με την φωτιά
ώρες, μέρες, νύχτες, ζωές
στα χνάρια του αίματος
που δεν γίνατε τίποτα.
Υποκλίνομαι.
104 σελ.

Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2016
Ακόμη μία φορά τοβιβλίο.net και οι εκδόσεις τοβιβλίο αλλάζουν τη διαδικτυακή λογοτεχνία. Για δεύτερη χρονιά το «καλλιτεχνικό ημερολόγιο» 2016 φέρνει σε «έναν από τα κάτω» διάλογο δημιουργούς από διάφορες μορφές της Τέχνης.
66 λογοτέχνες και 36 εικαστικοί και φωτογράφοι συνδιαλέγονται μέσα στις εβδομάδες του χρόνου. Η έμπνευση εικαστικών και ποιητών, πεζογράφων και φωτογράφων γυρίζει το χρόνο κάθε Δευτέρα, αλλάζει σελίδες κάθε εβδομάδα δημιουργώντας ακόμα ένα συλλεκτικό έργο, ένα δώρο στον εαυτό μας και στους οικείους μας.
Το «καλλιτεχνικό ημερολόγιο» φέτος αποτείνει έναν ελάχιστον φόρο τιμής σε ανθρώπους που άφησαν ανεξίτηλο το χρώμα τους στις Τέχνες. Μία αφιερωματική αναφορά σε ποιητές, πεζογράφους και ζωγράφους που επί δεκαετίες δημιουργούν (ή δημιουργούσαν μέχρι πολύ πρόσφατα) και στήριξαν την Τέχνη στις καλές και στις δύσκολες στιγμές της χώρας. Τους το αφιερώνουμε…
Περισσότεροι από 130 λογοτέχνες (με περισσότερα από 300 έργα) και άνω των 30 εικαστικοί και φωτογράφοι συμμετείχαν στο κοινό αυτό εγχείρημα, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δημιουργική διάθεση κόντρα στις δυσκολίες των καιρών. Άλλωστε, η Τέχνη τρέφεται από τις δυσκολίες. Η αναγκαία επιλογή (λόγω του περιορισμένου χώρου), έγινε με κριτήριο την εκπροσώπηση όσων γίνεται περισσότερων δημιουργών (έστω και με ένα έργο), και την κριτική αξιολόγηση των αποστελλόμενων έργων.
136 σελ.

ΣυνΠοιείν – «Όσα γράφονται τώρα»
Τόμος Α’
Αυτοανθολόγηση 150 ποιητών, λογοτεχνών, θεατρικών συγγραφέων, στιχουργών και εικαστικών.
Ο Πρώτος τόμος έχει τον τίτλο «Όσα γράφονται τώρα» και περιλαμβάνει ποιήματα και κείμενα επιλεγμένα από τα βιβλία (αλλά και ανέκδοτο υλικό) από τους ίδιους τους συγγραφείς, θεατρικά και παιδική λογοτεχνία, ποιήματα και διηγήματα βραβευθέντα σε διαγωνισμούς (Πανελλήνιους και της Κύπρου) και αποσπάσματα από εργασίες ακαδημαϊκών.
796 σελ.

Ποίηση
άλη (2018), Σμίλη

Συλλογικά έργα
Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2016 (2016), τοβιβλίο
ΣυνΠοιείν – «Όσα γράφονται τώρα» (2017), Ιανός

Πηγές: Biblionet, Σμίλη, τοβιβλίο.net, Ιανός

15 views