Πάνος Κανελλόπουλος

Πάνος Κανελλόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Πάνος Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1996 στο Μαρούσι.
Είναι διπλωματούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ακολούθως στο τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Σε ηλικία είκοσι τριών ετών ολοκλήρωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Λήθαργος», το οποίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λυκόφως γνωρίζοντας σημαντική απήχηση στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Τα συγγραφικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται κυρίως στο λογοτεχνικό πεδίο των θρίλερ, ενώ χαρακτηριστικό των σχεδίων πλοκής του είναι οι ανατροπές στο τέλος τους.
Μυθιστορήματα
Λήθαργος (2019), Λυκόφως
Χάρυβδη (2023), Λυκόφως

Χάρυβδη – Πάνος Κανελλόπουλος

Χάρυβδη


Σε μία απόμερη αποθήκη στο Λόχενσβιλ, η τελετή μίας μυστικής λέσχης, με αντικείμενο την πώληση γυναικών σε διεστραμμένους πλούσιους, βάφεται στο άλικο χρώμα του αίματος. Θύμα ένας ντετέκτιβ που δολίως είχε εισχωρήσει, με στόχο να σώσει τη δεκαοχτάχρονη Μάγκυ Ρόμπινσον από τα νύχια του κυκλώματος απαγωγών και εκμετάλλευσης γυναικών.
Έκτοτε και για εννιά συναπτά έτη, οι θηρευτές της λέσχης, προστατευμένοι από ισχυρούς πάτρωνες, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα να προσφέρουν στους βαθύπλουτους πελάτες τους κοπέλες που ικανοποιούν τα γούστα τους.
Μέχρι που θα βάλουν στο στόχαστρό τους την όμορφη νεαρή Λίλιαν Πέιν.
Και τότε, θα πρέπει να αναμετρηθούν με τους επίδοξους τιμωρούς τους.
Και το φως θα συγκρουστεί με το έρεβος.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2023, 288 σελ.

Λήθαργος – Πάνος Κανελλόπουλος

Λήθαργος


Η πρώην αστυνομικός Άνναλιζ Φλερ έρχεται αντιμέτωπη με ολοζώντανους εφιάλτες που στοιχειώνουν τις νύχτες καθώς καλείται να αναμετρηθεί με απόκοσμα σενάρια πλασμένα στα βάθη του υποσυνείδητου και βουτηγμένα στο αδιαπέραστο σκοτάδι.

Εφιάλτες ή κάτι ακόμα χειρότερο;

Η υποψία αυτή θα οδηγήσει την Άνναλιζ σε μια λαβυρινθώδη αναζήτηση με συνοδοιπόρους τον Κέβιν, τον Άρθουρ και τη Βάλερι, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν το απόλυτο κακό που έρχεται αιφνίδιο, σαρωτικό, σκιώδες.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2019, 350 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως