Πάνος Νιάγκος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Πάνος Νιάγκος γεννήθηκε στην Πάτρα και ζει μόνιμα στην Αιγείρα Αχαΐας.
Έχει σπουδάσει προγραμματιστής Η/Υ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Θεατρικού Εργαστηρίου Αιγείρας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τον Κώστα Γάκη και Commedia dell’ arte με την Αναστασία Κουμίδου καθώς και σεμινάρια δημιουργικής γραφής υπό την αιγίδα του Εθνικού Θεάτρου, του Πάντειου Πανεπιστημίου, του ΚΘΒΕ και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), με τον Βασίλη Μανουσάκη. Έχει συμμετάσχει σε Master class συγγραφής με τον Στέφανο Δάνδολο κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής με τη Βάσια Καρυτινού.

Εργογραφία:
•2018: έκδοση πρώτου θεατρικού έργου από την Amazon με τίτλο “Το σπίρτο”.
•2018-2019:πρώτο βραβείο θεατρικού έργου από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (ΠΕΛ) για το έργο “Lemon pie” (Εκδόσεις Ηδύφωνο).
•2019: ποιητική συλλογή με τίτλο “Something like… poems and short stories” μέσω της Lulu.com.
•2022: διάκριση και έκδοση για το διήγημα μικρής φόρμας «Όνειρο από πέτρα» στον πανελλήνιο διαγωνισμό των εκδόσεων «Γραφή».
•Ιούλιος 2022: παράσταση στο θέατρο ΑΛΦΑ της θεατρικής διασκευής του, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Βίκτορος Ουγκώ «Οι Άθλιοι» από τους σπουδαστές της Δραματικής σχολής «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη.
•Σεπτέμβριος 2022: Β΄ βραβείο για το διήγημα «Τυφλή γωνία» στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» -Κύπρος.
Θεατρικά έργα
Lemon Pie (2019), Ηδύφωνο
Cash out ή Τσάι στο Φούτζι (2022), Ηδύφωνο

Cash out ή Τσάι στο Φούτζι – Πάνος Νιάγκος

Cash out


Δύο ασθενείς ξυπνούν σε έναν θάλαμο νοσοκομείου. Αρχικά φαίνονται απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Δεν ταιριάζουν μεταξύ τους αλλά μη έχοντας επιλογή αρχίζουν να συζητούν και να μιλούν για τις ζωές τους και τις παραξενιές τους.
Δείχνουν καλά και περιμένουν τον γιατρό να υπογράψει το εξιτήριο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Όμως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ο γιατρός εμφανίζεται και δείχνει να ξέρει τα πάντα για αυτούς. Και κυρίως ότι κακό έχουν κάνει σε ζωές άλλων. Και τους δίνει μια επιλογή. Να έχουν η όχι την ευκαιρία να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Μόνο όμως αν δεχτούν να πληρώσουν με το μεγαλύτερο αντίτιμο.

Θεατρικό, Ηδύφωνο, 2022, 130 σελ.

Lemon Pie – Πάνος Νιάγκος

Lemon Pie


Ένας ταξιδιώτης χάνει την πτήση του. Αυτό γίνεται αιτία να γνωρίσει έναν άστεγο ζητιάνο που έχει στέκι εκεί κοντά. Αποφασίζει να περάσει λίγη ώρα μαζί του μέχρι να φύγει με κάποια άλλη πτήση. Η γνωριμία του όμως αυτή πρόκειται να του αλλάξει όλη του τη φιλοσοφία για τη ζωή και τελικά να τον ανακατευθύνει σε έναν νέο προορισμό.

1ο βραβείο θεατρικού έργου για το 2018-2019 από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών

Θεατρικό, Ηδύφωνο, 2019, 92 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ηδύφωνο

Please wait...