Πάνος Παπαδάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Πάνος Παπαδάκης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Γεννήθηκε το 1969, στην Αθήνα. Έζησε στη Γαλλία και το Βέλγιο και σπούδασε νομικά -Ευρωπαϊκό και Κοινοτικό Δίκαιο- στο Παρίσι (Université de Cergy-Pontoise και Panthéon-Sorbonne) και τη Λιέγη (D.E.A. στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών Fernand Dehousse). Ωστόσο ο παράφορος έρωτάς του με τη δημοσιογραφία, τον έσπρωξε σε αχαρτογράφητα νερά. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, εργάστηκε ως αρχισυντάκτης και δημοσιογράφος σε πολλά περιοδικά, αλλά και ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Παράλληλα εργάστηκε και ως μεταφραστής σε εκδοτικούς οίκους. Το 2016 δημοσιεύθηκε το διήγημά του «Όσα παίρνει ο άνεμος, όσα παίρνει ο χρόνος» στο βιβλίο «Για πού το ΄βαλες Χριστουγεννιάτικά;» (Εμπειρία Εκδοτική) συμμετέχοντας με άλλους 17 συγγραφείς σ’ ένα πρωτοποριακό συλλογικό έργο.
Το «Μάτερ Φαμίλιας» (Εμπειρία Εκδοτική) που μόλις κυκλοφόρησε (πρώτα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής), αποτελεί το πρώτο, αποκλειστικά δικό του δημοσιευμένο μυθιστόρημα, αν και στο συρτάρι του περιμένουν κι άλλες ιστορίες που ζητούν ψιθυριστά να βγουν έξω απ’ αυτό για να ειπωθούν. Ονειροπόλος και λάτρης της δημοσιογραφίας Gonzo – έτσι όπως εκφράστηκε από τον Hunter M. Thompson -, πιστεύει ότι τα όρια ανάμεσα στη δημοσιογραφία και το μυθιστόρημα είναι κάτι παραπάνω από δυσδιάκριτα. Είναι ανύπαρκτα.
Είναι Editor in Chief του Books & Style
Μυθιστορήματα
Μάτερ Φαμίλιας (2017), Εμπειρία Εκδοτική

Συλλογικά έργα
Για πού το ΄βαλες Χριστουγεννιάτικα; (2016), Εμπειρία Εκδοτική

Μάτερ Φαμίλιας – Πάνος Παπαδάκης
Η ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή της Όλγας Νερούντη διαλύεται εντελώς ξαφνικά με αφορμή -ή αιτία;- ένα παράξενο μονόπετρο και μία… δαγκάνα αστακού. Ένα «Κακό», μία σκιά από το παρελθόν, καταδιώκει το κάθε της βήμα και απειλεί θανάσιμα τόσο την ίδια όσο και τα (καλομαθημένα) παιδιά της.
Ωστόσο, οι ρίζες των ξαφνικών δεινών της είναι πολύ βαθιές, σχεδόν απύθμενες· όσο και οι αιώνες που χωρίζουν την εποχή που βυθίστηκε ένα ολόκληρο νησί με την Ελλάδα του σήμερα. Το μετέωρο βήμα της προς την πλήρη καταστροφή της φαμίλιας της, θα τη φέρει αντιμέτωπη με φαντάσματα από το παρελθόν και με καλά κρυμμένα μυστικά των προγόνων της.
Μία ιστορία που εκτυλίσσεται στο παρελθόν, το παρόν και… το μέλλον, με κοινό παρονομαστή την προδοσία και με στόχο την κάθαρση…

Μυθιστόρημα, Εμπειρία Εκδοτική, 2017, 192 σελ.

Για πού το ‘βαλες Χριστουγεννιάτικα; – Συλλογικό
Το μυθιστόρημα των 17
Ένας οδηγός ταξί σε μια πόλη που σταματά μόνιμα σε… κόκκινα απαγορευτικά φανάρια!
17 διαφορετικοί άνθρωποι, που μέσα στην κίνηση, θα κάνουν… στάση σε όποιον σταθμό ζωής αυτοί έχουν επιλέξει!
Μία διαδρομή με διαφορετικούς προορισμούς, αλλά με την ίδια ταρίφα πάντα σαν αντίτιμο. Να αναμετρηθείς με τον εαυτό σου!
17 συγγραφείς ενώνουν τις πένες τους και δημιουργούν ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα, μια συγγραφική διαδρομή μυαλού, ψυχής και αναμνήσεων σε ένα ρεβεγιόν απολογισμού…

Ειρήνη Φραγκάκη, Αγγελική Συρρή – Στεφανίδου, Γιάννης Τούσσας, Δήμητρα Παπαναστασοπούλου, Νατάσα Γκουτζικίδου, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Πάνος Παπαδάκης, Δικαία Μαραβέλια, Νίκος Σαλτερής, Νίτσα Μανωλά, Βιολέττα Κουμπή, Έλσα Νόμπελη – Φαρατζή, Μαρία Κωνσταντούρου, Αναστασία Κορινθίου Χατζηρήγα, Ελένη Μπατίλλα, Αδαμαντίνη Κουμιώτου, Αγγελική Χατζηρήγα

Συλλογικό έργο, Εμπειρία Εκδοτική, 2016, 253 σελ.

Πηγές: BIblionet, Εμπειρία Εκδοτική, Εκδοτικός όμιλος Νίκη, Μαίρη Γκαζιάνη