Πάνος Σακέλης

Ελληνες λογοτέχνες


OMNIS
Τα 22 βήματα μιας αέναης γένεσης
Σε ένα ερευνητικό κέντρο γενετικής της Αμερικής, που λειτουργεί με μυστικά κρατικά κονδύλια, μια ομάδα επιστημόνων ανακαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μία συγκεκριμένη ορμόνη εξαλείφει τη μέχρι τότε μνήμη του εμβρύου.
Τι θα συμβεί αν κατορθώσουν να την αφαιρέσουν; Τι πληροφορίες θα συλλέξουν για τη γέννηση και το ταξίδι μας πριν από αυτήν;
Το πείραμα στέφεται από απόλυτη επιτυχία και έρχεται στον κόσμο ο Ιωάννης, ένας ξεχωριστός άντρας με πλήρη συνείδηση και μνήμη της ζωής πριν από τη γέννησή του.
Κατά την ενηλικίωσή του όμως, αρχίζει να βιώνει αναδρομές σε προηγούμενες ζωές, από τις οποίες του αποκαλύπτονται γνώσεις μέσω των καρτών Ταρώ. Κάθε κάρτα και ένα μυθικό ταξίδι σε άλλους τόπους, σε άλλες διαστάσεις, σε αλλοτινούς χρόνους.
Η σύγκρουση με τις δυνάμεις του κακού είναι αναπόφευκτη, μια και τις κάρτες “ρίχνει” ένα άγνωστο ανθρωποειδές, μια σκοτεινή δύναμη άρρητα συνδεδεμένη με τον Ιωάννη, που θα αφιερώσει όλη της την ύπαρξη για να τον συντρίψει… Η απόλυτη μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό έχει ξεκινήσει…

Πρόβα στη βροχή
Στο χτύπο της ώρας του παλιού ρολογιού του δημαρχείου μιας αμερικάνικης πόλης τα πάντα παγώνουν όταν δυο πνεύματα ζωντανεύουν στη σκηνή του θεάτρου χειραγωγώντας τους ηθοποιούς. Στη διάρκεια των προβών οι καταστάσεις μπλέκονται, αφού τα πνεύματα επιβάλουν την επόμενη κίνηση που φέρνει αναστάτωση και βγάζει στη φόρα μυστικά που ήταν καλά καταχωνιασμένα. Το δράμα κορυφώνεται όταν ο Ντιμίτρι, σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας πέφτει θύμα τροχαίου για να δοθεί η κάθαρση μέσα από απόκοσμες διαδικασίες.

Κοσμικοί γλάροι
Όταν το πρόγραμμα περισυλλογής διαστημικών σκουπιδιών ΚΑΙΑΔΑΣ, σταματάει να χρηματοδοτείται, ο κυβερνήτης μαζί με τον κεντρικό υπολογιστή υψηλής τεχνητής νοημοσύνης “Λύκη”, αποφασίζουν να εξαγοράσει το σκάφος.
Μια τρομακτική ηλιακή καταιγίδα που θα καταστρέψει σχεδόν τα πάντα,
θα τους οδηγήσει να αποδράσουν από το ηλιακό σύστημα εκμεταλλευόμενοι μια χρονοστρέβλωση, τότε ο Λύκη θα ξεκινήσει την προετοιμασία εποικισμού σε άλλον πλανήτη με την εμψύχωση ρομπότ υψηλής τεχνητής νοημοσύνης. Το αποτέλεσμα όμως δεν θα είναι αυτό που είχε προγραμματίσει…

Μυθιστορήματα
OMNIS (2014)
Πρόβα στη βροχή (2015)
Κοσμικοί γλάροι (2016)

Πηγές: BIBLIONET, Κίνητρο, Bookstars-Γιωγγαράς