Πασχάλης Παπαγεωργίου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Πασχάλης Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1965 σε ένα χωριό της Καρδίτσας, την Ανάβρα, όπου και μεγάλωσε, μαζί με τα δύο του αδέρφια, με τον παππού και τη γιαγιά.
Είναι γιος μεταναστών, οι γονείς του ξενιτεύτηκαν το 1970 στη Γερμανία αναζητώντας τη δική τους “μαγική χώρα”, και μόλις πριν από λίγα χρόνια (2011), πλησιάζοντας η κόρη του στην ηλικία των 5 χρονών, άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των συναισθημάτων που είχε καλά κρυμμένο μέσα του. Ζει με την οικογένεια του στο Μαρούσι, στην Αθήνα, και εργάζεται στον Πειραιά ως ελεύθερος επαγγελματίας με τον τίτλο του ‘Ναυπηγού-Μηχανικού’.
Μυθιστορήματα
Αναζητώντας τη μαγική χώρα (2012), Bookstars-Γιωγγαράς
Αναπάντεχος επισκέπτης (2017), Bookstars-Γιωγγαράς

Αναζητώντας τη μαγική χώρα – Πασχάλης Παπαγεωργίου
Ο Δημήτρης ζει μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γιος Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία. Από πάρα πολύ μικρή ηλικία, βίωσε την απώλεια των γονιών του μεγαλώνοντας με την γιαγιά και τον παππού του. Λόγω όμως της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα ο Δημήτρης βλέπει με τρόμο ότι ο τροχός της ζωής ξαναγύρισε στο ίδιο σημείο αναγκάζοντας και τον ίδιο να μεταναστεύσει αφήνοντας πίσω την μικρή κόρη του.

Μυθιστόρημα, Bookstars-Γιωγγαράς, 2012, 188 σελ.

Αναπάντεχος επισκέπτης – Πασχάλης Παπαγεωργίου
Ιούνιος 2021. Το Μαράκι σε λίγες ημέρες θα γίνει 21 χρονών ακολουθώντας, θέλοντας και μη, μια διαφορετική πορεία στη ζωή της, απόρροια κάποιων σημαντικών γεγονότων. Η περίπτωσή της φυσικά δεν είναι μοναδική αφού, όλοι μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, είμαστε πιασμένοι στο δίχτυ του αναπάντεχου, της νομοτέλειας, που επιβάλλει τη ζωή σε μια αλληλουχία τυχαίων γεγονότων, τα οποία μετά, αν τα κοιτάξουμε μέσα από το πρίσμα του χρόνου, δεν μπορούν παρά να μας προξενήσουν έκπληξη ή τρόμο.

Μυθιστόρημα, Bookstars-Γιωγγαράς, 2017, 260 σελ.

Πηγές: Biblionet, Bookstars-Γιωγγαράς