Πασχαλιά Λίτσα Κυπραίου Π.Π.Κ.

Ελληνες λογοτέχνες
Η γνώμη μου για τη μάθηση είναι πως όσο είναι ζωντανός ο Άνθρωπος δεν τελειώνει ποτέ.
Ασχολούμενου με την συγγραφή ποιημάτων και άλλον κειμένων όπως είναι τα παραμύθια και κάποια άλλα κείμενα. Η Ποίησης όπως αναφέρω και στο βιβλίο μου «Ίσως είναι ανάσες της Ψυχής», είναι ο ήχος από τα λόγια της σκέψης που φωνάζουν την Ψυχή. Εκφράζει το υποσυνείδητο και το συνειδητό, του πνεύματος μας. Άρχισα να γράφω ποίηση σε κάποια στιγμή της ζωής μου, που ένιωσα τα συναισθήματα να ξεχειλίζουν την ψυχή μου. Ήθελα να τα αποτυπώσω στο χαρτί έτσι που να μπορούν να διαβάζονται από αυτούς που μπορούν να ταυτιστούν με τις απόψεις μου, μα και από του άλλους που έχουν διαφορετικές απόψεις. Και να νιώθουν τα δικά τους συναισθήματα μέσα από τα γραπτά. Είναι τιμή μου, να διαβάζονται τα γραπτά μου και μεγάλη μου χαρά όταν παίρνω μηνύματα και απόψεις από τους αναγνώστες.
Έργα μου έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Όστρια που είναι: το «Ίσως είναι ανάσες της ψυχής», είναι άλλη μία μου συμμετοχή στις ίδιες εκδόσεις Ανθολόγηση του 2015. Επίσης έργα μου εκδόθηκαν τα πρώτα μου 9 Ποιήματα από τις εκδόσεις Διάνυσμα με τίτλο «Κράτα τη σιωπή» που είναι δωρεάν ως e-book ηλεκτρονικά. Στις εκδόσεις Διάνυσμα υπάρχου άλλες τρεις συμμετοχές σε ανθολογήσεις: 1) του 2014 2) 2015 3) 2016. Επίσης από τις εκδόσεις Διάνυσμα έχουν εκδοθεί έργα μου σε δικά τους ηλεκτρονικά φύλλα εφημερίδας τους. Έχω προτάσεις για να εκδώσω και άλλα γραπτά μου μα νομίζω πως πρέπει πρώτα να σκεφτώ, κάποια πράγματα και μετά.
Ως χαρακτήρας είμαι πολύ εύκολος, μα τρομερά δύσκολος ή παράξενος στις απόψεις μου γενικά. Όταν θα έρθει το συμπλήρωμα του χρόνου που απαιτείται θα εκδώσω και άλλα γραπτά μου, που τα θεωρώ πάντα κομμάτι από τη ψυχή μου, ότι γράφω. Είναι η υπόσταση από το πνεύμα μου και αυτό δεν αλλάζει ποτέ όσο αναπνέω. Κι οταν γραφω αν το θεωρήσω σκουπίδι δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας γιατί θεωρώ πως ο σημερινός κόσμος εχει πολλά δεν χρειαζόσαστε ενα ακόμη… Είναι και ο λόγος που δεν έχω και πολλές εκδόσεις. Επίσης με φιλοξένησαν και κάποια φύλλα από εφημερίδες π.χ. η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη όπως και τα πολιτιστικά νέα που είναι εκδόσεις Μαλλιάρης παιδεία. Η εφημερίδα ο Λόγος και ο κονδυλοφόρος που δυστυχώς ο δεύτερος έχει κλείσει σήμερα.
Θεωρώ τα παιδιά από τις εφημερίδες φίλους μου καλούς και τους ευχαριστώ πολύ. Έργα μου υπάρχουν σε κάποιες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα. Επίσης συμμετέχω με γραπτά μου στο Τετραμηνιαίο φιλοσοφικό περιοδικό ΝΟΗΜΑ που εκδίδετε στην Θεσσαλονίκη.
Απο το writersgr.blogspot.gr
Σελίδα στο Facebook: ΛΙΤΣΑ Κυπραιου ΠΠΚ Πασχαλια
Blogs:
1) ΠΟΙΗΣΗ – ΕΚΦΡΑΣΗ – ΣΥΓΓΡΑΦΗ – ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΗ
2) ΠΟΙΗΣΗ – ΕΚΦΡΑΣΗ – ΣΥΓΓΡΑΦΗ – ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΗ
Ποίηση
Κράτα τη σιωπή (2014), Διάνυσμα
Ίσως είναι Ανάσες της Ψυχής (2015), Όστρια

Ίσως είναι Ανάσες της Ψυχής – Π.Π.Κ. Λίτσα Κυπραίου
Ποίηση είναι ο ήχος από τα λόγια, τις σκέψεις, που φωνάζουν την ψυχή. Εκφράζει το υποσυνείδητο και το συνειδητό, το πνεύμα μας. Άρχισα να γράφω ποίηση σε κάποια στιγμή της ζωής μου , όταν ένιωσα τα συναισθήματα να ξεχειλίζουν από την ψυχή μου. Ήθελα να τα αποτυπώσω στο χαρτί, έτσι να διαβαστούν και να μένουν αξίζουν. Η ποίησή αναδεικνύει την αλήθεια και το ψέμα, που η ζωή μας είναι ποτισμένη. ‘Όπως συνηθίζω να λέω με την ποίησης αναπνέει το πνεύμα και η σκέψη μου, περιπλανιούνται στα βάθη, της ζωής αναζητώντας, αναζητώντας, το φως που θα οδηγήσει στην ανόρθωση της.
Όλα τα ποιήματα της συλλογής, “Ίσως είναι ανάσες” όπως και όλα που έχω γράψει, είναι με των ίδιο προσανατολισμό του πνεύματος. Όταν τα έγραφα πάντα, τα ένιωθα και τα ζούσα. Ζούσα,, τα ταξίδια, του κάθε ένα χωριστά, άλλοτε ήρεμα και άλλοτε φουρτούνες, όπως η ζωή μας. Ελπίζω, στα ταξίδια των αναγνωστών, μέσα από αυτά, να είναι όμορφα, να ζήσει ο κάθε ένας το δικό του ταξίδι, με το δικό του τρόπο. ‘Έτσι που να άγουν την ψυχή και το πνεύμα.

Ποίηση, Όστρια, 2015, 110 σελ.

Κράτα τη σιωπή – Λίτσα Κυπραίου
ΣΚΛΗΡΗ ** ΣΙΩΠΗ
Σκληρή, που είναι η σιωπή,
και πέτρα στη ζωή μου,
σαν πυρωμένο σίδερο,
που μπήγει την ψυχή μου.
*****
Βαθιά ανάσα λευτεριάς,
που βγαίνει από τα χείλη.
Του πόνου, η πίκρα διαπερνά
των ίσκιο μου το δείλι.
*****
Χέρια, κομμάτια κάνανε
την τόση δα λιακάδα
που ζέσταινε το βλέμμα μου
του ήλιο μου, αντάμα.

Ποίηση, Διάνυσμα, 2014, 16 σελ.

Πηγές: Εκδόσεις Όστρια, writersgr.blogspot.gr, Διάνυσμα, Πασχαλιά Λίτσα Κυπραίου Π.Π.Κ.