Πασχαλιά Τσενέ

Πασχαλιά Τσενέ

Ελληνες λογοτέχνες
Η Πασχαλιά Τσενέ γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως νοσηλεύτρια από το 2006, αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Αθήνα. Από το 2019 ανήκει στο δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Μένει μόνιμα στη Ραφήνα με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.
Αγαπά τον νυχτερινό ουρανό του Δυρραχίου Αρκαδίας, τόπου καταγωγής του πατέρα της, το θερινό σινεμά, τα ταξίδια και τις οικογενειακές συναθροίσεις με τα είκοσι πέντε ξαδέρφια της, τόσο στη Δράμα όσο και στην Αθήνα. Όνειρό της είναι να καταφέρει να πει όλες τις ιστορίες που επιμένουν να ξεπηδούν από το μυαλό της τις νύχτες που περνά μαζί με το νεογέννητο μωρό της. Γιατί, όπως υποστηρίζει και η ίδια, «ό,τι θέλεις να πεις στα παιδιά, πες το με μια ιστορία».
Το παιδικό της βιβλίο «Ένα σπίτι για το κοτσύφι» είναι η πρώτη συγγραφική της απόπειρα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Παιδική λογοτεχνία
Ένα σπίτι για το κοτσύφι (2022), Εκδόσεις Πνοή

Ένα σπίτι για το κοτσύφι – Πασχαλιά Τσενέ

Ένα σπίτι για


Ένα νεαρό κοτσύφι ετοιμάζεται να φτιάξει το δικό του σπιτικό, καθώς έχει μεγαλώσει αρκετά για να μένει με τους γονείς του. Πιστεύει ότι θα είναι μια εύκολη διαδικασία, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
Προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις επιθυμίες και ακούγοντας τις συμβουλές των υπόλοιπων κατοίκων του δάσους, μπλέκει σε μια ατέλειωτη περιπέτεια εύρεσης της καταλληλότερης φωλιάς.
Θα μπορέσει ο μικρός κότσυφας να βρει τον δικό του δρόμο και ν’ ακούσει τις δικές του μοναδικές ανάγκες για να φτιάξει το σπίτι των ονείρων του; Πόσο εύκολο είναι στ’ αλήθεια να μείνεις πιστός στον στόχο σου όταν όλοι έχουν κάτι διαφορετικό να σου προτείνουν;

Εικονογράφηση: Κατερίνα Μηνογιάννη

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πνοή, 2022, 28 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή

Please wait...