Παυλίνα Κωνσταντάρα

Παυλίνα Κωνσταντάρα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Παυλίνα Κωνσταντάρα γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα και εργάζεται στο χώρο της Επικοινωνίας.
Ασχολήθηκε με την κολύμβηση και είναι πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το Θαλάσσιο Σκι, έχει τελειώσει τη Σχολή Σκηνοθεσίας «Σταυράκου» και κατέχει Master με ειδικότητα Media Arts από το Πανεπιστήμιο Emerson της Βοστόνης. Έχει ένα γιο, τον Στέφανο. Εργάστηκε ως παραγωγός εκπομπών σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ως σκηνοθέτης στην ΕΡΤ και στη Nova. Συνεργάστηκε στη συγγραφή της συλλογής διηγημάτων «Των Εμών Ερώτων», ήταν μία εκ των 12 συγγραφέων του ομαδικού μυθιστορήματος «Δώδεκα» και έγραψε το ένα εκ των τριών κεφαλαίων στα «Ημερολόγια».
Μυθιστορήματα
Ο γιος της Παπαρούνας (2022), Δίχτυ

Αφηγήσεις
Ημερολόγια (2018), Εντύποις

Συλλογικά έργα
Το μυθιστόρημα των 12. Μια ιστορία για την αλήθεια που κρύβουμε μέσα μας (2010), Εμπειρία Εκδοτική

Ο γιος της Παπαρούνας – Δημήτρης Κωνσταντάρας & Παυλίνα Κωνσταντάρα

Ο γιος


Δύο άνθρωποι, ενωμένοι απ’ το νήμα της ζωής, έγραψαν την ιστορία δύο άλλων ανθρώπων. Επίσης ενωμένων απ’ αυτό το νήμα. Οι οποίοι συναντήθηκαν στο διάβα της ζωής τους για πολύ λίγο. Αλλά αυτό το λίγο ήταν τόσο σημαντικό που τους καθόρισε.
H ιστορία της Μιράλ και του Αλέξη αρχίζει στην Παλαιστίνη του 1985, σ’ έναν οικισμό, στα περίχωρα της Γάζας, όπου επικρατούσαν συνθήκες φτώχειας και φόβου, με πολλά παιδιά να έχουν βρεθεί μες στους δρόμους και στα ερείπια.
Η Μιράλ έγινε πρόσφυγας και –αναγκαστικά– μετανάστρια στην Ελλάδα και ταυτόχρονα θύμα εκμετάλλευσης συμμοριών. Το μοναδικό πράγμα για το οποίο αποφάσισε στη ζωή της ήταν να κρατήσει και να γεννήσει το παιδί της, το οποίο εγκατέλειψε στο μαιευτήριο για να μην το καταδικάσει στην ίδια μοίρα.
Η μάνα και ο γιος έζησαν παράλληλους βίους μέχρι που ήρθε η μεγάλη στιγμή: η συνάντηση.
Οι συγγραφείς, πατέρας και κόρη, έγραψαν ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα, ένα ψυχολογικό θρίλερ, που κινείται ανάμεσα στην περιπέτεια, στο έγκλημα, στην υιοθεσία και στην κάθαρση.

Μυθιστόρημα, Δίχτυ, 2022, 286 σελ.

Ημερολόγια – Δημήτρης Κωνσταντάρας, Παυλίνα Κωνσταντάρα

ΗμερολόγιαΟ σεισμός, η πολιτική, η κατάθλιψη


Έγραψα τα “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ” σε τρεις διαφορετικές περιόδους της ζωής μου. Καμία απ’ αυτές δεν ήταν καλή. Και οι τρεις μού άφησαν τραύματα. Γι’ αυτό ίσως, σε αρκετά τους σημεία, έχουν υποκειμενικά δυσάρεστες και αντικειμενικά ειλικρινείς διαπιστώσεις. Απηχούν κομμάτια από το χάλι της ζωής μας. Σημειολογικά η θεματολογία με βοήθησε.

Η Πολιτική, έτσι όπως ασκείται, σκοτώνει τις ψυχές των ανθρώπων και τη δημοκρατία.

Ο Σεισμός -και οι άλλες φυσικές καταστροφές – αποδεικνύουν ότι υπάρχουν υπέρτατες δυνάμεις που τιμωρούν σκληρά, πολλές φορές και άδικα, την ανθρώπινη μειονεξία.

Και η Κατάθλιψη είναι βαθιά ριζωμένη στο κύτταρό μας, μόνο που ακόμη δεν ασχοληθήκαμε -ούτε μ’ αυτό- σοβαρά.

Η μεγάλη μου χαρά απ’ αυτό το βιβλίο βγαίνει από την απόφασή μου να ασχοληθώ δυναμικά αλλά και απολογητικά με τις ανθρώπινες ανεπάρκειές μου και να τις παραδεχτώ αλλά και από την ποιότητα του γραψίματος της κόρης μου Παυλίνας που με δικαιώνει.

Αφιερώνω το βιβλίο σ’ αυτούς που μου στάθηκαν στα δύσκολα, σ’ αυτούς που μ’ εγκατέλειψαν στα δύσκολα και σ’ αυτούς που με έφεραν στα δύσκολα. Και δεν θα τους ξεχάσω ποτέ

Αφηγήσεις, Εντύποις, 2018, 354 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εντύποις, Δίχτυ

Please wait...