Παύλος Χάλαρης

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1997. Από μικρή ηλικία ο κόσμος γύρω μου, μου γεννούσε ερωτηματικά. Πίστευα πως η μικρή μας γκρίζα πόλη και η ανεξερεύνητη, ακαλλιέργητη πνευματικότητα ήταν αυτό που μου δημιουργούσε το συναίσθημα της φυγής. Έκανα τις πρώτες μου φωτογραφικές σπουδές στην Αθήνα. Η γραφή παρέμενε ταυτόχρονα ο μεγαλύτερός μου έρωτας και η μεγαλύτερή μου φυγή από τον πραγματικό κόσμο. Μέχρι που έφυγα. Γύρισα γύρω από πολλές πόλεις και εγκαταστάθηκα στο Βερολίνο της Γερμανίας για έναν περίπου χρόνο όπου σπούδασα σκηνοθεσία. Τότε ήταν η στιγμή όπου συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για ένα παράλογο πανανθρώπινο φαινόμενο. Είχα αρχίσει να γράφω αρκετά χρόνια πριν, προσπαθώντας να αμφισβητήσω έννοιες και αξίες που έχουν εγκατασταθεί ακούσια στην καθημερινότητα κάθε δυτικού ανθρώπου. Εξερευνώντας κομμάτι κομμάτι ένα εσωτερικό κάλεσμα, άρχισα να καταγράφω σε μορφή κειμένου εκείνα τα ερωτηματικά που συναντούσα στο δρόμο μου, ας τα αποκαλέσουμε ποιήματα. Διάλεξα να σας παρουσιάσω αυτά τα ποιήματα γιατί πιστεύω ότι είναι το αποκορύφωμα και το πιο ώριμο κομμάτι της νεαρής μου ηλικίας.»

Ασκήσεις – Παύλος Χάλαρης
Κάποιες λέξεις μπαίνουν σε μια σειρά για να βρουν ένα νόημα, το νόημα όμως ποτέ δεν είναι ένα. Στις σελίδες του μικρού αυτού βιβλίου, θα βρείτε μερικές λέξεις πεταμένες πάνω στο χαρτί, άλλοτε σε μια ήσυχη νύχτα και άλλοτε σε ένα βρόμικο πεζοδρόμιο.
Ποιήματα θα τα αποκαλούσαν κάποιοι, εγώ θα έλεγα ψίθυροι ή ίσως πυροτεχνήματα, γιατί η βαρύτητα τα κάνει πάντα να επιστρέφουν στη γη. Δεν είναι φτιαγμένα να δώσουν καμιά λύση, ούτε υπερηφανεύονται πως κοιτούν τον κόσμο από ψηλά. Λικνίζονται και φαντάζουν όμορφα αλλά φτιάχτηκαν για να αναζητούν, να υπηρετούν μόνο την ίδια τη δημιουργία και ξανά να γυρνούν στην ίδια, τη μητέρα.

Ποίηση, Όστρια Βιβλίο, 2019, 36 σελ.

Ποίηση
Ασκήσεις (2019), Όστρια Βιβλίο

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο