Παύλος Πουλογιαννόπουλος

Παύλος Πουλογιαννόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Παύλος Πουλογιαννόπουλος γεννήθηκε το 1978 στην Καρυά Βοιωτίας, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια.
Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει μόνιμα πλέον στην Αθήνα με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά. Εργάζεται πολλά χρόνια ως καθηγητής σε σχολείο. Η συνεχής αλληλεπίδραση με τα παιδιά του και τους μαθητές του αποτελεί πηγή έμπνευσης. Αισθάνεται ότι υπάρχουν φορές, που η συγγραφή ενός παραμυθιού φαντάζει ως ο μόνος τρόπος για να διεισδύσει στον κόσμο των παιδιών, να επικοινωνήσει μαζί τους και να ζήσει λίγο από την παιδική τους ανεμελιά.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Το χάρτινο καραβάκι του Λευτέρη (2019), Θύρα (Σταμούλη Α.Ε.)
Αναζητώντας τον αρχαιότερο υπολογιστή της ανθρωπότητας! (2022), Θύρα (Σταμούλη Α.Ε.)

Αναζητώντας τον αρχαιότερο υπολογιστή της ανθρωπότητας! – Παύλος Πουλογιαννόπουλος

Αναζητώντας


«Αναζητώντας τον αρχαιότερο υπολογιστή της ανθρωπότητας» του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Παύλου Πουλογιαννόπουλου. Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία μέσα από την οποία οι ήρωες, αλλά και οι μικροί αναγνώστες ανακαλύπτουν όλα τα μυστικά του πρώτου υπολογιστή της ανθρωπότητας. Μια παρέα παιδιών και ο καθηγητής τους πηγαίνουν επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Εκεί καταλήγουν να αναζητούν ένα κέρινο ομοίωμα του περίφημου μηχανισμού των Αντικυθήρων. Όμως αυτό αποδεικνύεται πως δεν είναι κάτι απλό: δύσκολοι γρίφοι πρέπει να λυθούν και απαιτητικές δοκιμασίες να ξεπεραστούν. Θα τα καταφέρει τελικά η ομάδα; Ο συγγραφέας με πολύ αριστοτεχνικό τρόπο μέσα από την όμορφη ιστορία αποκαλύπτει όλα τα μυστικά που αφορούν την δομή και την λειτουργία του πρώτου υπολογιστή της ανθρωπότητας, που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους! Το βιβλίο περιέχει επιπλέον παράρτημα με τις συνεντεύξεις των γνωστών καθηγητών Ξενοφώντα Μουσά (καθηγητή Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών – μελετητή του Μηχανισμού των Αντικυθήρων) και Διονυσίου Κριάρη (μαθηματικού – μελετητή αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας), ώστε οι μικροί αναγνώστες, αλλά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν μια πλήρη εικόνα και έναν ολοκληρωμένο οδηγό για την επιστημονική αξία του αρχαιότερου υπολογιστή.

Εικονογράφηση: Αλκμήνη Νεστορίδου

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Θύρα (Σταμούλη Α.Ε.), 2022, 56 σελ.

Το χάρτινο καραβάκι του Λευτέρη – Παύλος Πουλογιαννόπουλος

Το χάρτινο


Έχετε αντικρίσει ποτέ καράβια πανύψηλα, που να αγγίζουν τα σύννεφα; Έχετε δει ποτέ θάλασσα γεμάτη με τόσα, διαφορετικά πλοία, όσα και τα αστέρια του ουρανού; Ο μικρός Λευτέρης είχε τη χαρά να τα δει από κοντά και να τα αγαπήσει… όλα! Όμως εκείνος για τον εαυτό του δεν ζητούσε πολλά! Δεν ζητούσε τίποτε παραπάνω από ένα μικρό, χάρτινο καράβι… Θα βρεθεί άραγε κάποιος να του το φτιάξει; Όταν μεγαλώσεις και νιώσεις κάποτε ότι όλα φαίνονται σύνθετα και πολύπλοκα, να κοιτάζεις προς την ανατολή. Όταν δεις τον ήλιο να ανατέλλει, να θυμηθείς ότι ο Θεός σού επέτρεψε να ζήσεις άλλη μια μέρα. Να τη ζήσεις όσο πιο απλά γίνεται. Τόσο απλά και ωραία, σαν να ταξιδεύεις με το χάρτινό σου καραβάκι… ……. Το βιβλίο εικονογράφησε με πολύ μεράκι η Αγγελική Δελεχά και περιέχει δραστηριότητες που θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά, ενώ συνοδεύεται από ένα audio Cd με τη ζεστή και εκφραστική φωνή του Στέφανου Γανωτή. Τόσον ο Παύλος Πουλογιαννόπουλος, όσο και ο Στέφανος Γανωτής είναι γονείς και εκπαιδευτικοί που έχουν υπηρετήσει επί χρόνια στην δημόσια εκπαίδευση με πολύ μεράκι και αφοσίωση. Συνοδεύουν στο κανονάκι ο Στέφανος Δορμπαράκης και στο ούτι ο Κυριάκος Ταπάκης.

Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά
Αφήγηση: Στέφανος Γανωτής
Περιέχει CD

Παιδική λογοτεχνία, Παιδικές δραστηριότητες, Θύρα (Σταμούλη Α.Ε.), 2019, 33 σελ.

Πηγές: Biblionet, Θύρα (Σταμούλη Α.Ε.)