Πέννυ Χρυσανθοπούλου

Πέννυ Χρυσανθοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Πέννυ Χρυσανθοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στo Augsburg της Γερμανίας, όπου ολοκλήρωσε την σχολική της παιδεία σε Γερμανικό σχολείο και τις επαγγελματικές της σπουδές ως εξειδικευμένο νομικό στέλεχος. Το 1996 ήρθε στην Ελλάδα, διεκδίκησε την προβλεπόμενη άδεια διδασκαλίας της Γερμανικής γλώσσας και εργάζεται από το 1999 ως καθηγήτρια Γερμανικών σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Σπούδασε με υποτροφία του Εθνικού Ωδείου στην τάξη μονωδίας της κας Κικής Τζαβέλλα και αποφοίτησε το 2003 με “Άριστα παμψηφεί και Β’ βραβείο”. Συμμετείχε σε διάφορες μουσικό-θεατρικές παραστάσεις στη Γερμανία και παρουσίασε στα πλαίσια Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων δυο δικές της παιδικές ιστορίες-μονόλογους στο Μέγαρο Μουσικής του Μονάχου “Gasteig”, οι οποίες απέσπασαν καλές κριτικές από το γερμανικό κοινό. Επίσης συμμετείχε φωνητικά στο μουσικό παραμύθι “Ο Ορφέας και το τραγούδι της ζωής” του Γιώργου Λαπαδάκη, που έχει κυκλοφορήσει ως βιβλίο-CD. Σπουδάζει Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College).
Νουβέλες
Το μελανό δοντάκι του τρόμου (2015), Ownbook

Το μελανό δοντάκι του τρόμου – Πέννυ Χρυσανθοπούλου

Το μελανό δοντάκι


Μια χιουμοριστική ιστορία για όσους φοβούνται τον οδοντίατρο και αποφεύγουν τον έρωτα.

Το “Μελανό δοντάκι του τρόμου” είναι μια ευχάριστη, ανάλαφρη, ποικιλόμορφη ιστορία με μερικώς βιωματικό χαρακτήρα, ειδικά σχεδιασμένη για ανάγνωση. Η δραστική ουσία του χιούμορ ανακουφίζει από τα συμπτώματα πολλών τύπων κρίσεων, τόσο της χρόνιας οξείας οικονομικής κρίσης, όσο και της οδοντιατρικής κρίσης, δηλαδή τον φόβο που πιάνει ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων και μόνο στην ιδέα να κλείσουν ραντεβού στον ειδικό! Προπάντων όμως της έντονης ερωτικής απογοήτευσης!!!
Τι συμβαίνει όταν μια παθιασμένη υψίφωνος ερωτεύεται σφοδρά έναν μοναχικό οδοντίατρο, ο οποίος στην προσπάθειά του να την ξεφορτωθεί εμπλέκεται σε ένα ντόμινο κακοτυχίας;
Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Αυτή η συνάντηση θα αποδειχτεί μοιραία…

Νουβέλα, Ownbook, 2015, 120 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ownbook