Περικλής Γρίβας

Περικλής Γρίβας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Περικλής Γρίβας γεννήθηκε στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας.
Ακολούθησε τον κλάδο της Διοίκησης-Οικονομίας και εργάζεται ως Οικονομικός Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού. Παράλληλα ασχολείται με το γράψιμο, αφού όπως λέει ο ίδιος, τον σαγηνεύουν οι καημοί της ψυχής και οι μουσικές του κόσμου. Ποιητική του συλλογή περιλαμβάνεται στο βιβλίο “Ερωτική Αστροφεγγιά”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία.
Μυθιστορήματα
Τα χρόνια της ντροπής (2010), Ελληνική Πρωτοβουλία
Τα χρόνια της ντροπής (2021), Bookstars – Γιωγγαράς

Διηγήματα
Δέρμα που γνώρισε το αλάτι (2010), Ελληνική Πρωτοβουλία

Τα χρόνια της ντροπής – Γρίβας Περικλής

Τα χρόνια της ντροπής


Όταν η Αγγέλικα επιστρέφει μετά από χρόνια στον γενέθλιο τόπο της, κανείς δεν μπορεί να βάλει με το μυαλό του την καταιγίδα που θα προκαλέσει. Η εμφάνιση της Σύλβιας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας, αποκαλύπτοντας στιγμές τραγικές και χαρακτήρες αδυσώπητους. Oικογένειες και ζωές διαλύονται σε λίγα μόνο λεπτά, οι φίλοι γίνονται θανάσιμοι εχθροί και οι ισορροπίες διαταράσσονται για πάντα… Τα χρόνια του εμφυλίου μπορεί να πέρασαν, κάποιοι όμως δεν ξέχασαν και οι πληγωμένες ψυχές ψάχνουν το δρόμο της δικαίωσής τους.

Επανέκδοση: «Ελληνική Πρωτοβουλία», 2010

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2021, 336 σελ.

Τα χρόνια της ντροπής – Περικλής Γρίβας

Τα χρόνια της ντροπής


“Έξω, από νωρίς είχαν μαζευτεί μαύρα σύννεφα. Μα ο ήλιος κάθε τόσο τα έδιωχνε πέρα. Όμως μαζεύτηκαν πολλά, έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο. Οι κεραυνοί έσκιζαν το στερέωμα, έδειχναν τη γύμνια του σύμπαντος πέρα απ’ τα μεταξένια πέπλα που ύφαιναν τα σύννεφα για να το ντύσουν. Σαν νύχτα έξω η μέρα, πνιγόταν στη βροχή. Άνοιξαν οι κρουνοί, κύλησε με δύναμη σκοτεινό νερό πάνω στη γη. Λες και γύρευε να ξεπλύνει όσα τη μόλυναν, να μείνει καθαρή όταν θα κόπαζε η καταιγίδα. Νύχτα βροχής η μέρα εκείνη τη στιγμή, που όλα έμοιαζαν να βγήκαν ξανά απ’ τον ύπνο τους γυρεύοντας το μερίδιό τους, ανάμεσα σε όσους έφταιξαν και σ’ όσους πλήρωσαν αναίτια.”
‘Οταν η Αγγέλικα επιστρέφει μετά από χρόνια στον γενέθλιο τόπο της, κανείς δεν μπορεί να βάλει με το μυαλό του την καταιγίδα που θα προκαλέσει. Η εμφάνιση της Σύλβιας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας, αποκαλύπτοντας στιγμές τραγικές και χαρακτήρες αδυσώπητους. Οικογένειες και ζωές διαλύονται σε λίγα μόνο λεπτά, οι φίλοι γίνονται θανάσιμοι εχθροί και οι ισορροπίες διαταράσσονται για πάντα…
Τα χρόνια του εμφυλίου μπορεί να πέρασαν, κάποιοι όμως δεν ξέχασαν και οι πληγωμένες ψυχές ψάχνουν το δρόμο της δικαίωσής τους.
Όσα διαδραματίστηκαν εκείνη τη μαύρη εποχή, σ’ εκείνα τα χρόνια ντροπής για την Ελλάδα, στοιχειώνουν τον τόπο ακόμα και μετά από χρόνια.
Μια νύχτα βροχής βαμμένη με αίμα όλη αυτή η περίοδος, σημαδεμένη από προδομένες ιδέες και ψεύτικα ιδανικά, που κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει…

Μυθιστόρημα, Ελληνική Πρωτοβουλία, 2010, 408 σελ.

Δέρμα που γνώρισε το αλάτι – Περικλής Γρίβας

Δέρμα που γνώρισε


Η Λένη, κρατάει πολύτιμη ανάμνηση μια μυρωδιά και φτάνει ως το τέλος για να μάθει πως κι ο λύκος ακόμα, κρατάει ψίγματα ψυχής.

Εκείνος, οδηγός λεωφορείου, ονειρεύεται το γιό του, ενώ μια μάνα, την ίδια στιγμή, καταδίδει ως επικίνδυνο το δικό της γιο.

Κι η Τοντόρα, κάνει ένα ταξίδι- τάμα, σε μια άλλη χώρα και μαζί στο χθές.

Τέσσερις άνθρωποι, τρεις ιστορίες. Κοινό σημείο, το δέρμα τους, που γνώρισε το αλάτι. Κι η στιγμή. Που φτάνει μια, μόνο μια, για να αλλάξουν όλα.

Διηγήματα, Ελληνική Πρωτοβουλία, 2010, 96 σελ.

Πηγές: Biblionet, EKEBI, Ελληνική Πρωτοβουλία, Bookstars – Γιωγγαράς