Όνειρο παιδικό

Πέτρος Δολιανίτης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Πέτρος Δολιανίτης γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στα Μέγαρα Αττικής.
Από μικρός εμφάνιζε μια τάση προς τη γραφή και τη μουσική όμως, ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής και τον δρόμο της λογικής, σπούδασε Πληροφορική με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική στη Λαμία, από όπου και αποφοίτησε. Η γραφή και η μουσική παρ’ όλα αυτά παρέμειναν συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια. Μετά τις σπουδές ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών, τη μουσική (ως ακορντεονίστας), την επισκευή μουσικών οργάνων κι εν τέλει, κλείνοντας έναν κύκλο αναζήτησης, ξανά με την πληροφορική και τον προγραμματισμό. Η γραφή γι’ αυτόν αποτέλεσε -και συνεχίζει να αποτελεί- πάνω απ’ όλα μία έμφυτη ανάγκη, μία απελευθέρωση που προκύπτει αυθόρμητα και χωρίς σκοπό. Οι δημιουργίες του καταπιάνονται κυρίως με προσωπικά ζητήματα, διαγράφοντας μία διαδρομή παράλληλη με την αναζήτηση, την εξέλιξη και την αποδοχή του εαυτού.
Ποίηση
Όνειρο παιδικό κλεισμένο στο συρτάρι (2022), Εκδόσεις Πηγή

Όνειρο παιδικό κλεισμένο στο συρτάρι – Πέτρος Δολιανίτης

Όνειρο παιδικό


Μια έμφυτη ανάγκη, τίποτε παραπάνω. Καταπιεσμένα συναισθήματα που βρήκαν αυθόρμητα την απελευθέρωσή τους σε σημειωματάρια, σκισμένα χαρτιά, οθόνες κινητών, ακόμη και πάνω σε αεροπορικά εισιτήρια.

Αυτό είναι η παρούσα δημιουργία, τα περιεχόμενα της οποίας απλώνονται χρονικά σχεδόν σε δύο δεκαετίες, από την εφηβεία έως το σήμερα. Κατάθεση μιας ψυχής που αλλάζει με τον χρόνο, επηρεάζεται από τις εκάστοτε καταστάσεις, αναζητά, ταξιδεύει, αμφισβητεί, οργίζεται, ερωτεύεται, ωριμάζει, ισορροπεί, μα πάντα βρίσκει διέξοδο στη γραφή.

Και είναι αυτή ακριβώς η διαδρομή έως την αποδοχή του εαυτού που εν τέλει, μετά από τόσα χρόνια, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη της εξωτερίκευσης. Ένα ξεγύμνωμα δύσκολο, αλλά συνάμα ανακουφιστικό.

Ένα όνειρο παιδικό που ήρθε η ώρα να βγει
από το συρτάρι.

Ποίηση, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 126 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή