Πέτρος Ευαγγελόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Πέτρος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970.
Μεγάλωσε και ζει μόνιμα εκεί.
Όσον αφορά τη ενασχόλησή του με τη συγγραφή, ποτέ του δε φαντάστηκε ότι πρόκειται να γράψει κάποτε κάτι πέρα από τις εκθέσεις του σχολείου.
Πρόκειται οπωσδήποτε για μια απρόσμενη και -αέναα συναρπαστική- εξέλιξη των πραγμάτων.
Αν εξαιρέσουμε αρχικά μια πρόσκαιρη, και μάλλον μέτρια, “σταδιοδρομία” του στην ποίηση, η διαδρομή του στην πεζογραφία αποδείχτηκε σαφώς πιο εντυπωσιακή: Δύο σχεδόν δεκαετίες πάλης με τις λέξεις και αρκετές χιλιάδες σελίδες κειμένων, που αγάπησαν οι περισσότεροι από όσους τα διάβασαν.
Το 2011 συμμετείχε με ένα διήγημά του στη συλλογή του Φανταστικού με τίτλο “Ακροβάτες δύο κόσμων”.
Το μυθιστόρημα μυστηρίου “Περίπτερο” κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2012.
Προτιμά να γράφει ιστορίες μυστηρίου και δράσης, ωστόσο αγαπά εξίσου να κατασκευάζει σατιρικά κείμενα, αυτοβιογραφικές διηγήσεις, κριτικές καλλιτεχνικών έργων – αλλά κυρίως, και παράλληλα με όλα αυτά, να εξερευνά, ή και να διανοίγει ακόμη, συνεχώς νέα μονοπάτια στον απέραντο κόσμο της συγγραφικής δημιουργίας!

Περίπτερο – Πέτρος Ευαγγελόπουλος

Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στα είκοσι εννιά του είναι η αρχή των προβλημάτων για τον Φίλιππο Μακρίδη, πετυχημένο οικονομολόγο με καριέρα διεθνούς βεληνεκούς. Τα χρόνια περνούν, οι συμφορές πέφτουν η μία μετά την άλλη πάνω του κι αυτός παρακμάζει ψυχικά και σωματικά. Ώσπου έρχεται το τελειωτικό χτύπημα: η μετάθεσή του στη Θεσσαλονίκη, μακριά από τις εξελίξεις.
Φτάνοντας εκεί αντιμετωπίζει σωρεία άλυτων προβλημάτων. Χωρίς παρέα και στα όρια της απόγνωσης, συνδέεται φιλικά με την εκκεντρική ιδιοκτήτρια ενός περιπτέρου, μια ηλικιωμένη γυναίκα, και τον διανοητικά ανάπηρο γιο της.
Όμως μια σειρά ανεξήγητων γεγονότων αρχίζει να τον βάζει σε υποψίες, να δημιουργεί γύρω του ένα σκηνικό μυστηρίου και φόβου. Πρόκειται άραγε για ιδέα του κουρασμένου του μυαλού, που έχει αρχίσει να παραλογίζεται, ή όντως τίποτε στην πόλη αυτή δεν είναι τελικά όπως φαίνεται; Μήπως όλα δεν είναι παρά μια απίστευτη, καλοστημένη παγίδα; Όμως από ποιους και γιατί;
Ο Φίλιππος θα ξεκινήσει μία επίμονη προσπάθεια εξερεύνησης όσων πιστεύει πως κρύβονται στις σκιές της άγνωστης Θεσσαλονίκης.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2012, 477 σελ.

Παράξενα πλάσματα – Πέτρος Ευαγγελόπουλος

Έτος 2021. Σε μια παραλιακή μεγαλούπολη του δυτικού Καναδά. Μια σειρά από ανατριχιαστικά εγκλήματα έχει αναστατώσει την πόλη και ολόκληρη τη χώρα. Παράξενα εγκλήματα, σχεδόν μεταφυσικά. Κανένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί για τους δράστες. Κι ο πρωταγωνιστής, καταθλιπτικός, κουρασμένος, ανεβαίνει με το τελευταίο λεωφορείο της γραμμής για μια σύντομη βόλτα στο βουνό που υψώνεται πλάι στην πόλη. Αφού κατέβει από το λεωφορείο και βρεθεί ολομόναχος στο έρημο δάσος, θα αντιληφθεί -πολύ αργά- πως έκανε μεγάλο λάθος. Διότι αυτή τη νύχτα, τη σπουδαιτερη από όλες τις νύχτες, θα κληθεί να παλέψει με μια παράξενη δύναμη που βρίσκεται πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες και γνώσεις. Και να επιλέξει: Αν δέχεται να συμπορευτεί στο έργο της. Ή… να πεθάνει.

Μυθιστόρημα, Ανάτυπο, 2018, 326 σελ.

Μυθιστορήματα
Περίπτερο (2012), Εκδόσεις Πηγή
Παράξενα πλάσματα (2018), Ανάτυπο

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Ανάτυπο