Πέτρος Γιακουμής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Πέτρος Γιακουμής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1974.
Σπούδασε στο Κολέγιο Αθλητικών Επιστημών (College of Sports Sciences), με ειδικότητα «Προπόνηση στη Δύναμη και στην Ισχύ».
Λατρεύει:
– να παίζει και να παρακολουθεί Μπάσκετ και Ποδόσφαιρο,
– μια βραδιά Cinema
– και φυσικά να διαβάσει ένα ebook στο tablet του.
Η έλευση του παιδιού του, αφαίρεσε τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο του. Έτσι η παρακολούθηση αγώνων στο γήπεδο, αντικαταστάθηκαν από κλεφτές ματιές στην τηλεόραση ή από δύο ακουστικά στα αυτιά ακούγοντας την εξέλιξη των αγώνων. Η προσωπική προπόνηση, αντικαταστάθηκε από το κυνήγι του παιδιού του εντός και εκτός σπιτιού και οι βραδιές Cinema, από σαραντάλεπτες προβολές, σειρών ή ταινιών σε μοτίβο σειράς, στο σπίτι.
Υπάρχει στο συρτάρι του ακόμα μερικά τετράδια γεμάτα από ποιήματα και στιχάκια γραμμένα από τον ίδιο σε σχολική ηλικία (δημοτικό). Τότε έγραφε αυτά που σκεπτόταν σε μια κόλα χαρτί, τώρα κάνει το ίδιο πληκτρολογώντας στο laptop.
Το έναυσμα για την ολοκλήρωση αυτού του βιβλίου ήρθε μια από τις νύχτες παρακολούθησης σειρών με την γυναίκα του, φυσικά με την ένταση της φωνής κοντά στο μηδέν.

Σιδερένιο γένος: Το φυλακτό των τεσσάρων στοιχείων – Πέτρος Γιακουμής
Οι χαρακτήρες του βιβλίου θα ψάξουν καθ’ όλη την αναζήτηση τους, να βρουν ποιοι πραγματικά είναι και τι πρέπει να πετύχουν.
Θα χρειαστούν πολλές υπερβάσεις ώστε να πλησιάσουν στην ολοκλήρωση του στόχου τους.
Από την Νέα Υόρκη ως το Λονδίνο και από το νησί του Ιπποκράτη, την Κω και το φαράγγι της Σαμαριάς ως το Φλάγκσταφ της Αριζόνας και το φαράγγι του Γκραντ Κάνυον, θα ψάξουν, θα πολεμήσουν, θα αγωνιστούν για την ύπαρξη τους και για την ύπαρξη ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Όλα θα ξεκινήσουν …
… στην Νέα Υόρκη, όπου μια αναλύτρια στατιστικών δεδομένων θα αναλάβει την διεκπεραίωση μιας δύσκολής, σχεδόν ακατόρθωτης, αποστολής.
Την συγκέντρωση μιας ομάδας ισχυρών ατόμων με σκοπό την συνέχιση της ύπαρξης του ανθρώπινου αυτού γένους.
Η καθοδηγήτρια της, μια μεταφυσικά θεϊκή οντότητα θα την παροτρύνει να βρουν πρώτα τρία αντικείμενα με αποθηκευμένες ισχυρές δυνάμεις.
Αν η ομάδα της έχει στην κατοχή της αυτά τα αντικείμενα ίσως και να υπάρχει μία ελπίδα επιβίωσης.
Όμως ξεχασμένες από τους ανθρώπους θεότητες ανακτούν την χαμένη τους ύπαρξη και προετοιμάζονται να αναμετρηθούν μεταξύ τους.
Έχουν στείλει τους υποτακτικούς τους για να ανακαλύψουν, η κάθε ομάδα θεοτήτων για τον εαυτό της, τα τρία ισχυρά αντικείμενα.
Τα χρονικά περιθώρια για την συγκέντρωση της ομάδας από την αναλύτρια θα στενέψουν επικίνδυνα, όταν ο σύζυγος της θα αναλάβει (ως ντετέκτιβ) την επόμενη του υπόθεση.
Ένας νεαρός θα βρεθεί γυμνός στο αυτοκίνητο του, με μια τρύπα κάτω από τον θώρακα. Από το θύμα λείπει η καρδιά, κάτι που θα κάνει τους ντετέκτιβ να πιστέψουν πως είναι ‘’δουλειά’’ σατανιστών.
Η αναλύτρια όμως γνωρίζει πως δεν ευθύνονται σατανιστές για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.
Θα βρει έναν βασικό συμπαραστάτη, αν και ο ίδιος δεν το γνωρίζει ακόμα, μέσα από ένα παιχνίδι του facebook.
Ένας δάσκαλος πολεμικών τεχνών από την Σαγκάη θα φανεί μιας πρώτης τάξεως βοηθός για την προσπάθεια να ολοκληρώσει την αποστολή που της ανέθεσε η καθοδηγήτρια της…

Μυθιστόρημα, Λευκό Μελάνι, 2018, 532 σελ.

Μυθιστορήματα
Το φυλακτό των τεσσάρων στοιχείων (2018), Λευκό Μελάνι

Πηγές: BIBLIONET, Λευκό Μελάνι

Please wait...