Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Βουνισέας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Πέτρος Βουνισέας γεννήθηκε το 1974 στις αρχές του καλοκαιριού, είναι συγγραφέας και creative director.
Από το 1997 εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης και έχει βραβευτεί στο Ελληνικό Φεστιβάλ Διαφήμισης. Πιστεύει ότι η διαφήμιση είναι ένα είδος τέχνης και μάλιστα υψηλής μιας και αποτελεί ένα απόλυτα ισορροπημένο μείγμα στρατηγικής και δημιουργικότητας.
Του αρέσει πάρα πολύ το διάβασμα και έχει μεγάλη αδυναμία στον Αλμπέρ Καμί, ενώ έχει γράψει μια ποιητική συλλογή, με ένα από τα ποιήματα της να συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα του 2009. Σπουδάζει στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, αγαπάει τη μόδα και μεταξύ άλλων είναι φανατικός οπαδός του James Bond. Η μεγαλύτερή του επιθυμία είναι να εκφράζεται μέχρι την τελευταία του στιγμή χρησιμοποιώντας μελάνι. Αυτό που απλώνουν οι σουπιές γιατί φοβούνται και οι άνθρωποι γιατί δεν θέλουν να φοβούνται πια.
Διηγήματα-Πεζογραφία
Η ζωή είναι ένα σύνολο από (2014), Κέδρος
Το νεροπίστολο (2018), Κέδρος

Ποίηση
Πλην τοις άλλοις (2009), Οδός Πανός

Το νεροπίστολο – Πέτρος Βουνισέας

Το νεροπίστολο


Τρία παιδιά που γερνάνε πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα, αλλά νομίζουν πως αυτό ισχύει για όλους, μια και τους έχουν πει ότι τα παιδιά που βλέπουν στην τηλεόραση είναι ηθοποιοί και τους ηθοποιούς τους μακιγιάρουν. Ο Κρος, ο Έρος και ο Όμα πηγαίνουν σε ένα σχολείο με παιδιά που έχουν την ίδια πάθηση με αυτούς, το σχολικό τους έχει φιμέ τζάμια, ο κόσμος μοιάζει να έχει κλείσει τα φώτα γύρω τους για να μην μπορούν να δουν την αλήθεια.

Ταυτόχρονα, σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, βρίσκονται οι Σταρ, πλάσματα σπουδαία που δεν πουλάνε σταριλίκι γιατί είναι γνήσιοι Σταρ, φτιαγμένοι από αστρόσκονη, αυτόφωτοι και ολόλαμπροι εκτοξεύουν ενέργεια και λάμψη ο ένας στον άλλο παίζοντας, γιατί αυτό κάνουν, παίζουν όλη την ώρα, Σταρ είναι, ό,τι γουστάρουν θα κάνουν.

Από τη μία μεριά είναι ο κόσμος μας, ο κόσμος των μακιγιαρισμένων παιδιών-ηθοποιών και των σβηστών λαμπτήρων χαμηλής τάσης, και από την άλλη ο εκτυφλωτικός κόσμος των Σταρ, που, αν και Σταρ, δεν μακιγιάρονται και δεν χρειάζονται ξένα φώτα για να λάμψουν.

Δύο κόσμοι φαινομενικά αταίριαστοι, ξένοι, απροσμέτρητα μακρινοί. Αλήθεια, τι θα γινόταν αν αυτοί οι δύο παράλληλοι κόσμοι τέμνονταν για μία και μόνο στιγμή;

Πεζογραφία, Κέδρος, 2018, 184 σελ.

Η ζωή είναι ένα σύνολο από – Πέτρος Βουνισέας

Η ζωή είναι


Η ζωή είναι ένα σύνολο από… δροσερές ακρογιαλιές, καύσωνες, στρογγυλά φεγγάρια, τσίχλες κολλημένες σε παγκάκια, μαύρες μπογιές, εφαπτόμενες μοναξιές, θυσίες, κολόνιες, δροσοσταλίδες, πολυκαιρισμένα γράμματα, λίμνες που παγώνουν, μπαλκονόπορτες, θέσεις παρκαρίσματος, πεφταστέρια, αψεγάδιαστες μετριότητες, μαντεψιές, ετοιμοθάνατα δευτερόλεπτα, σοκολάτες, ξόρκια, παπούτσια, ρωγμές, μνήμες, σπασμένους καθρέφτες, ουρλιαχτά, ψιθύρους. Ιστορίες βγαλμένες από τη φαντασία της πραγματικότητας, από εκείνη την αναπάντεχη σχισμή στην αδιαπέραστη μεμβράνη του συνειδητού. Ιστορίες παράξενες και μικρές, σαν τις καθοριστικές εκείνες στιγμές που αλλάζουν, μια και καλή, τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα…

Πεζογραφία, Κέδρος, 2014, 77 σελ.

Πλην τοις άλλοις – Πέτρος Βουνισέας

Πλην τοις άλλοις

Ποίηση, Οδός Πανός, 2009, 64 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οδός Πανός, Κέδρος