Φοίβος Κυπριανού

Φοίβος Κυπριανού

Ελληνες λογοτέχνες Κύπρος
Ο Φοίβος Κυπριανού γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1980.
Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και τις σπουδές του δημιούργησε τη δική του εταιρεία κατασκευής κήπων και αρχιτεκτονικής τοπίου, συνδυάζοντας τη φαντασία με τη δημιουργικότητα. Του αρέσει ιδιαίτερα να διαβάζει και να γράφει ιστορίες τρόμου και φαντασίας, ενώ αρκετά διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και σε σχετικά έντυπα και συλλογές διηγημάτων στην Κύπρο.
Διηγήματα
Σκιές της νύχτας Ι (2017), Συμπαντικές Διαδρομές
Σκιές της νύχτας ΙΙ (2018), Συμπαντικές Διαδρομές
Οι πύλες της κολάσεως (2020), Συμπαντικές Διαδρομές

Οι πύλες της κολάσεως – Φοίβος Κυπριανού

Οι πύλες της κολάσεως


Αμίαντος 1980… Ένα μικρό ορεινό χωριό της Κύπρου συγκλονίζεται από ανεξήγητες απανωτές εκρήξεις… ένα καλά κρυμμένο μυστικό… ο θάνατος καραδοκεί σε κάθε γωνιά της γραφικής κοινότητας… ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα υπερφυσικού τρόμου που θα καθηλώσει τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο… τρόμος, μυστήριο και άφθονο αίμα, συνυπάρχουν αρμονικά στις σελίδες του βιβλίου από ένα συγγραφέα που ξέρει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος….

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των Σκιών της Νύχτας ο κύπριος συγγραφέας Φοίβος Κυπριανού επιστρέφει στο παρελθόν με τις Πύλες της Κολάσεως, ένα μυθιστόρημα που γράφτηκε περίπου δυο χρόνια πριν την έλευση της νέας χιλιετίας.

Οι Πύλες της Κόλασης λοιπόν, ανοίγουν διάπλατα και περιμένουν να υποδεχτούν τον ατρόμητο αναγνώστη που θα ταξιδέψει στις σελίδες του βιβλίου…

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2020, 200 σελ.

Σκιές της νύχτας ΙΙ – Φοίβος Κυπριανού

Σκιές της νύχτας ΙΙ


Ο Δρ. Θάνατος διεκδικεί το μερίδιό του σε ένα ίδρυμα ιατρικής περίθαλψης, το Κτήνος επιστρέφει να κλείσει παλιούς λογαριασμούς, μια τυχαία ανασκαφή φέρνει στο φως πράγματα που καλύτερα να έμεναν θαμμένα… Μια βόλτα σε ένα πλοίο βαθιά στη θάλασσα, μια πτήση σωτηρίας στην Ευρώπη, δύο παράξενες αδελφές… Ένα σπίτι, σημάδι των καιρών, η ιατροδικαστική εξέταση ενός πτώματος παίρνει αλλόκοτη τροπή και μια σπηλιά με καλά κρυμμένα μυστικά… Μετά την επιτυχία των “Σκιών της νύχτας Ι”, η νέα συλλογή αυτοτελών διηγημάτων του κύπριου μετρ του τρόμου Φοίβου Κυπριανού έρχεται για να καθηλώσει και να τρομάξει ακόμα περισσότερο… Εννέα ιστορίες που θα συναρπάσουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη του είδους…

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2018, ? σελ.

Σκιές της νύχτας Ι – Φοίβος Κυπριανού

Σκιές της νύχτας Ι


Μια νοσοκόμα επιστρέφει στην εργασία της, μια φοιτήτρια ετοιμάζεται για το ταξίδι που τόσο περιμένει σ’ ένα ειδυλλιακό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος. Ένας λάτρης παλαιών αυτοκινήτων, μια μαθήτρια του λυκείου εγκλωβισμένη σε διαφορετικές διαστάσεις, ένας κηπουρός που διερωτάται πώς θα καταφέρει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των πελατών του. Μια καρέκλα γεμάτη ιστορία και όχι μόνο… Μια εισβολή διακόπτει την ασφάλεια του σπιτιού ενός άτυχου ζεύγους, ένα πηγάδι χωρίς τέλος και ένας αποκαμωμένος στρατιώτης. Εννέα καθηλωτικές ιστορίες τρόμου και φαντασίας που θα συναρπάσουν με την απρόσμενη τροπή και τις ανατρεπτικές καταστάσεις που επιφυλάσσουν, ταξιδεύοντας τον αναγνώστη σε νέα μονοπάτια τρόμου και αγωνίας.

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2017, 110 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές