Πόλη Κρούσκα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Πόλη Κρούσκα σπούδασε νομικά στην Αθήνα την περίοδο 1977-82. Από το 1986 και για μια δεκαετία εξάσκησε το επάγγελμα της δικηγόρου. Από το 1996 ως σήμερα εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος στα Δικαστήρια Πατρών. Η αγάπη της για το θέατρο την οδήγησε να ασχοληθεί από το 2014 ερασιτεχνικά με αυτό.
Πεζογραφία-Νουβέλες
Σταγόνες βροχής (2018), Το Δόντι
Μεταξοσκώληξ (2020), Το Δόντι

Ποίηση
Ο παλιάτσος (2020), Το Δόντι
Το απόγευμα της Ζ. (2021), Το Δόντι

Το απόγευμα της Ζ. – Πόλη Κρούσκα

Το απόγευμα της Ζ.

Ποίηση, Το Δόντι, 2021, 46 σελ.

Μεταξοσκώληξ – Πόλη Κρούσκα

Μεταξοσκώληξ


Το χρονικό μιας καθημερινής γυναίκας, από το ξεκίνημα της ζωής της ως το τέλος που της επεφύλασσε έναν παθιασμένο έρωτα. Ή μήπως μια απατηλή σκιά που θόλωσε την αίσθηση της πραγματικότητας και μπέρδεψε την αλήθεια της; Βρέθηκε αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό και τις αξίες της, το σωστό και το λάθος, το «θέλω» και το «πρέπει».
Ένιωσε τον χρόνο να τρέχει γοργά, αφέθηκε στη ζωή και σε ό,τι της έφερε δώρο στα χέρια της και τον έβαλε να υπογράψει τις επιλογές της. Παράλογες, αλλόκοτες, ασυνήθιστες, πέρα από τα καθιερωμένα και συμβατικά. Ή απλώς καθαρές και αληθινές, όπως πήγαζαν από μέσα της;
Σε μια κοινωνία με σύγχυση ταυτότητας, υποκρισία ρόλων, όπου οι περισσότεροι δεν αντέχουμε τον εαυτό μας, κατατρεχόμαστε από την επιδημία της ανίας και της κατάθλιψης, άνθρωποι και ανθρωπάκια, όλοι μας καμωμένοι από συγκρούσεις…
Τελικά, αγαπάμε τα πρόσωπα ή τον Έρωτα, αυτό που μας δίνουν ή αυτό που προσμένουμε με την ελπίδα της αλλαγής τους;

Νουβέλα, Το Δόντι, 2020, 48 σελ.

Ο παλιάτσος – Πόλη Κρούσκα

Ο παλιάτσος

Ποίηση, Το Δόντι, 2020, 64 σελ.

Σταγόνες βροχής – Πόλη Κρούσκα

Σταγόνες βροχής


Οι “Σταγόνες βροχής” είναι μια συλλογή κειμένων που συνθέτουν έναν ετερόκλητο, επομένως αληθινό, κόσμο. Λιτές αναφορές σε πλούσια συναισθήματα, με τη φόρμα της ποίησης ή του πεζού λόγου, αλλά πάνω απ’ όλα με τη δύναμη της ψυχής.

Πεζογραφία, Το Δόντι, 2018, 58 σελ.

Πηγές: Biblionet, Το Δόντι