Πολίνα Πολίδου

Πολίνα Πολίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Πολίνα Πολίδου γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Έχει σπουδάσει Ομοιοπαθητική και Βιοσυντονισμό και είναι εναλλακτική θεραπεύτρια. Συλλέγει βότανα και παρασκευάζει φυτικά καλλυντικά και βάμματα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την ζωγραφική, την κατασκευή κοσμημάτων, την χαρακτική, και γενικά με πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Γράφει στίχους και ποίηση και ασχολείται με την μουσική και το τραγούδι.
Είναι ένας αυθεντικός άνθρωπος μια πολύπλευρη προσωπικότητα με ιδιαίτερες ικανότητες και ανησυχίες. Με σημαντική ενασχόληση με τα κοινά. Ήταν επί 2 τετραετίες μέλος τοπικού συμβούλιου. Και με αντίστοιχη πολιτική δράση.
Λατρεύει τα βιβλία και το διάβασμα, θεωρεί ότι δεν υπάρχει τίποτε σημαντικότερο από το να διαβάζεις και να μαθαίνεις… όχι όμως στεγνές γνώσεις, γνώσεις ψυχής που σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο ικανό να συντελέσεις σε έναν καλύτερο κόσμο…. Γιατί πιστεύει ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας … ένας καλύτερος κόσμος για εμάς και τα παιδιά μας… και αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο αν κάθε ένας από εμάς αλλάξει ο ίδιος εσωτερικά.
Παιδική λογοτεχνία
Η Σοβαροχώρα (2022), Ατέχνως
Η Χειμωνοχώρα (2022), Ατέχνως

Η Χειμωνοχώρα – Πολίνα Πολίδου

Η Χειμωνοχώρα


Ένα παραμύθι για την αγάπη.
Στο παραμύθι της Πολίνας Πολίδου, ένας άνθρωπος που ξέρει να χαρίζει απλόχερα τη αγάπη του, ανατρέπει τα δεδομένα στη Χειμωνοχώρα, αλλάζοντας τη χώρα και τους ανθρώπους, γιατί η αγάπη μεταμορφώνει κάθε τι που αγγίζει…

Παιδική λογοτεχνία, Ατέχνως, 2022, 40 σελ.

Η Σοβαροχώρα – Πολίνα Πολίδου

Η Σοβαροχώρα


Σε μια εποχή υψηλών απαιτήσεων για όλους, μιας κοινωνίας ανταγωνιστικής, όλοι τρέχουν ασταμάτητα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Τα παιδιά ζουν καθημερινά μέσα στο άγχος και το στρες στην προσπάθεια τους να γίνουν στο μέλλον γρανάζια σε μια κοινωνία που κινείται σε ρυθμούς τρέλας. Έτσι και στην χώρα του παραμυθιού μας το χαμόγελο και η χαρά έχουν γίνει λέξεις άγνωστες. Οι άνθρωποι ζουν σε μία καθημερινή ρουτίνα που τίποτε δεν την διαταράσσει. Όμως έρχεται κάποιος να ταράξει τα νερά και να ανατρέψει τα δεδομένα. Τότε όλα αλλάζουν τόσο απλά και αυθόρμητα και οι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι η ζωή είναι πολύχρωμη και χαμογελαστή.

Παιδική λογοτεχνία, Ατέχνως, 2022, 26 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ατέχνως