Ραφαηλία Αφατίδου

Ραφαηλία Αφατίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ραφαηλία Αφατίδου γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Με ρίζες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, ενδιαφέρθηκε από µικρή ηλικία για την ιστορία των τόπων αυτών και αυτή της η αγάπη οδήγησε στη συγγραφή του πρώτου της µυθιστορήµατος “Καριγιέ”.
Μυθιστορήματα
Καριγιέ (2022), Εκδόσεις Πηγή

Καριγιέ – Ραφαηλία Αφατίδου

ΚαριγιέΗ Παλλακίδα του Σουλεϊμάν

Μακριά από την πατρίδα της,
παγιδευμένη σ’έναν έρωτα
που πρέπει να μείνει μυστικός


Το όνοµά µου είναι Αϊλίν. Δεν ήταν όµως πάντα αυτό…

Γεννήθηκα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας το έτος 1522 και το όνοµά µου ήταν Αουρόρα• δόνια Αουρόρα-Μαρία Πέρεζ υ Αλκαντάρα. Την ηµέρα των δέκατων όγδοων γενεθλίων µου µε απήγαγαν Μαροκινοί πειρατές, οι οποίοι µε πούλησαν ως σκλάβα στο χαρέµι του σουλτάνου Σουλεϊµάν του Μεγαλοπρεπούς. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία µου…

Η Αουρόρα βρέθηκε από τη µια στιγµή στην άλλη στο Τοπ Καπί, το υπέρλαµπρο παλάτι της Κωνσταντινούπολης, ως σκλάβα στο χαρέµι του σουλτάνου της µεγαλύτερης αυτοκρατορίας του κόσµου, της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας.

Ο δύσκολος και σκληρός κόσµος του χαρεµιού, καθώς και οι δολοπλοκίες ανάµεσα στις σουλτάνες -την πανίσχυρη Χουρρέµ σουλτάν, τη νόµιµη γυναίκα του σουλτάνου Σουλεϊµάν, και τη Μαχιντεβράν σουλτάν, τη µητέρα του διαδόχου του θρόνου-, θα παρασύρουν και την Αϊλίν, που θα µπει κι εκείνη στη σκληρή µάχη για τον θρόνο, για να πολεµήσει µε όλες της τις δυνάµεις και µε κίνδυνο της ζωής της για τον άνθρωπο που αγαπάει.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα με υποδειγματική ερευνητική τεκμηρίωση και δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες.

Ιστορικό μυθιστόρημα

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 754 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή