Ρέα Καλογερογιάννη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ρέα Καλογερογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμφιλοχία.
Το 1994 τελειώνοντας το Λύκειο φοίτησε για ένα χρόνο σε κολλέγιο της Αθήνας όπου έδωσε εξετάσεις και εισήχθη σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Σπούδασε στο South Bank University του Λονδίνου στο Τμήμα του Civil Engineering. Από το 2003 έως το 2008 διατηρούσε κατάστημα στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως μεσίτρια. Ανέκαθεν αγαπούσε τη συγγραφή, από τα παιδικά της ακόμα χρόνια έγραφε στίχους και ιστορίες μυστηρίου. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται μόνο με τα βιβλία της και το μεγάλωμα των παιδιών της. Ζει στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

Ένοχο χάδι – Ρέα Καλογερογιάννη

Ένοχο χάδι


Μια έπαυλη στα τέλη του 19ου αιώνα στο Λονδίνο, και τρεις γυναίκες, από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Τρεις γυναίκες που ένιωσαν το ένοχο χάδι και η ζωή τους σημαδεύτηκε για πάντα.

Μια συναρπαστική ιστορία τυφλού πάθους, παράλογης βίας, δίψας για δύναμη και άνομης αγάπης, που διαδραματίζεται μέσα στο συννεφιασμένο μελαγχολικό Λονδίνο μιας άλλης εποχής, καθώς οι ήρωες του βιβλίου αναζητούν τη λύτρωση από τον καταραμένο ιστό της αμαρτίας που τυλίγει τις ψυχές τους, προσμένοντας μέχρι το τέλος το δικό τους ένοχο χάδι μέσα στο ματωμένο μονοπάτι των ζωών τους.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2014, 192 σελ.

Ένοχα μυστικά – Ρέα Καλογερογιάννη

Ένοχα μυστικά


“Ποιά είσαι;” τη ρώτησε, μα δεν πήρε απάντηση. Τη ρώτησε ξανά, μα εκείνη συνέχισε να μένει σιωπηλή. Έτσι όπως ήρθε αθόρυβα στο κρεβάτι του, έτσι και έφυγε. Σαν λάμψη ήρθε κοντά του και σαν λάμψη έσβησε με μιας την ύπαρξή της από εκεί μέσα. Όμως άφησε πίσω της ίχνη. Ό,τι είχε μέσα της το άδειασε με μιας εκεί, στη μικρή του καμάρα, γεμίζοντάς τη θλίψη που κράτησε για μέρες. Κάθε φορά που έμπαινε εκεί μέσα ο Βαρθολομαίος, ένιωθε μοναξιά και μια παράξενη θλίψη. Σαν κληρονομιά εκείνη του άφησε την ψυχή της, θαρρείς πως ήθελε, εκείνος να μην την ξεχάσει ποτέ. Η φυγή της ήταν τόσο απότομη, που τον άφησε να αναρωτιέται για καιρό το λόγο της εμφάνισής της.

Δάκρυσε από τον πόνο και πέταξε με μιας μακριά της το ψαλίδι. Θα μπορούσε να ήταν εύκολο, μα ήθελε να γίνει τόσο πιστευτή, ώστε να πείσει ακόμα και τον εαυτό της πως όλο αυτό ήταν αληθινό. Πόνεσε για να πάρει το μάθημά της, έτσι τη μεγάλωσαν, να τιμωρείται κάθε φορά που ξεστόμιζε ένα ψέμα. Ο Θεός δεν ανεχόταν τα ψέματα και την κοροϊδία, ήταν μεγάλη αμαρτία και ακόμη μετρούσε πλήγές στο σώμα της. Πληγές χρόνων που της θύμιζαν τα λάθη που έκανε ως παιδί.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2015, 210 σελ.

Άχραντες ψυχές – Ρέα Καλογερογιάννη

Άχραντες ψυχές


Μια οικογένεια ζει όμορφες στιγμές στις καλοκαιρινές τους διακοπές στη Μάνη. Η εξαφάνιση δυο από των παιδιών της οικογένειας μετατρέπει τις διακοπές τους σε εφιάλτη. Παράλληλα αλλά και λίγα χρόνια μετά, σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, συμβαίνουν σχεδόν πανομοιότυπες εξαφανίσεις. Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά και πως δυο αδέλφια γίνονται εχθροί δίχως να γνωρίζουν την αλήθεια;

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2016, 284 σελ.

Μυθιστορήματα
Ένοχο χάδι (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
Ένοχα μυστικά (2015), Συμπαντικές Διαδρομές
Άχραντες ψυχές (2016), Συμπαντικές Διαδρομές

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές