Ρένα Μαραζιώτη

Ελληνες λογοτέχνες
Γεννημένη στο Τραγανό της Ηλείας από γονείς εκπαιδευτικούς, ακολούθησε στην αρχή το επάγγελμά τους.
Τα υπέρβαρα, παχύσαρκα παιδιά στο σχολείο όπου δίδαξε επί δεκατρία χρόνια αποτέλεσαν το κίνητρο για να σπουδάσει Ψυχολογία και Διαιτολογία. Έχει ιδρύσει, από το 1999, τα Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας-Διατροφής. Ασχολείται με τη διατροφική διαπαιδαγώγηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και ήταν παραγωγός/ παρουσιάστρια επί δεκαπέντε χρόνια της τηλεοπτικής εκπομπής “ΕΥ ΖΗΝ”. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια με ανακοινώσεις για τη διατροφή των Ελλήνων και είναι συγγραφέας βιβλίων διατροφής για παιδιά σχολικής ηλικίας.
Μυθιστορήματα
Στην τελευταία στροφή (2016), Ωκεανός
Το κορίτσι του Νείλου (2018), Ωκεανός
Ελιάν (2023), Ωκεανός

Δοκίμια-Μελέτες-Διατροφή
Χτίζω σωστά εμένα (2006), Χριστάκης

Ελιάν – Ρένα Μαραζιώτη

ΕλιάνΖωή μέσα από τα συντρίμμια


Mέσα στη φωτιά και στη δίνη του πολέμου, στα περίχωρα της Δαμασκού, η Ελιάν που έχει χάσει όλους τους δικούς της, ανέλπιστα, θα γνωρίσει τον Σέργιο, έναν Έλληνα πολεμικό ανταποκριτή…
Τα τουρκικά παράλια έχουν γεμίσει πλοιάρια που μεταφέρουν πρόσφυγες. Ανάμεσά τους και λαθραίοι μετανάστες που ξεχώριζαν από τους κατατρεγμένους πρόσφυγες.
Όλοι ονειρεύονται μία θέση στον παράδεισο που λέγεται Ελλάδα…
Λεφτά, δουλειά, σπίτια, ασφάλεια, ήσαν οι δελεαστικές λέξεις που τους έπειθαν ότι άξιζε να πληρώσουν όσα και να τους ζητούσαν οι λαθροδιακινητές.
Οι πιο πολλοί τα έδιναν όλα για όλα, γιατί είχαν έρθει αντιμέτωποι με τον αφανισμό, την ολοκληρωτική καταστροφή τους, τον ίδιο τον θάνατο που σπέρνει ο πόλεμος.
Η Ελιάν βρίσκεται μπροστά στη σκληρή απόφαση να εγκαταλείψει την πατρίδα της και να περάσει κι αυτή στην Ελλάδα.
Zει αγωνίες, απόρριψη, απογοήτευση, αλλά και μεγάλες συγκινήσεις. Ποιό θα είναι τελικά το τίμημα αυτού του ξεριζωμού;

Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, για την προσφυγιά και τον ξεριζωμό.

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2023, 256 σελ.

Το κορίτσι του Νείλου – Ρένα Μαραζιώτη
Στη νοτιότερη άκρη της Αιγύπτου πλάι στα αργόσυρτα νερά του Νείλου, στη γη της Νουβίας, μεγαλώνει η γλυκιά Νουρ, κόρη πολυμελούς οικογένειας. Στα δώδεκά της θα φύγει κρυφά από το σπίτι της.
Ένας πανίσχυρος Άραβας θα την υιοθετήσει δίνοντας στην οικογένειά της μια δυνατή ανάσα επιβίωσης. Ο Καρίμ Νασάν τη μεγαλώνει σαν κόρη του, αλλά καθώς ο καιρός κυλάει, μέσα του γεννιέται ένας πόθος διακαής για το νεαρό κορίτσι…

Ο χαρισματικός νεαρός συνεργάτης του Καρίμ, ένας νέος φιλόδοξος, απρόβλεπτος και εγωιστής, ο Άντριαν, ελληνικής καταγωγής, ερωτεύεται κι αυτός τη Νουρ. Είναι όμως αυτός που θα κάνει την καρδιά της Νουρ να χτυπήσει πιο δυνατά;

Ο Χαλίλ ο Νούβιος, προσπαθεί να ζήσει σύμφωνα με τις αξίες των προγόνων του. Κάποια μέρα εντελώς συμπτωματικά ανακαλύπτει ότι η γνησιότητα της καταγωγής του αμφισβητείται…
Τέσσερα πρόσωπα, τέσσερεις διαφορετικοί άνθρωποι με συναισθήματα που τους δένουν άρρηκτα, καλούνται να αντιμετωπίσουν γεγονότα απρόβλεπτα και το κάλεσμα της μοίρας…

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2018, 432 σελ.

Στην τελευταία στροφή – Ρένα Μαραζιώτη
Πλούσια, όμορφη, επιτυχημένη, η Έλενα θα μπορούσε να θεωρηθεί μια γυναίκα ευνοημένη από τη μοίρα. Κι όμως, από πολύ τρυφερή ηλικία έχει γνωρίσει το σκληρό της πρόσωπο, χάνοντας σε αυτοκινητικό δυστύχημα και τους δύο γονείς της.
Μεγαλωμένη από τη γιαγιά της με τις αρχές και τις σπουδές των κοριτσιών της τάξης της, φεύγει για μεταπτυχιακά στο Λονδίνο κι εκεί συναντάει τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του καθηγητή Μάξιμου Ανδρεάδη, που τη σημαδεύει ανεξίτηλα.
Η μοίρα, όμως, έχει ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί της και η Έλενα βιώνει τον γνώριμο πόνο της απώλειας για δεύτερη φορά.
Το παιδί που κουβαλάει στα σπλάχνα της, της δίνει τη δύναμη για να αντέξει κι αυτό το χτύπημα και να συνεχίσει τη ζωή της, μια ζωή που της επιφυλάσσει, ωστόσο, πολλές εκπλήξεις.
Πόσο δυνατή είναι, όμως, για να αντέξει αυτό που θα αντικρίσει την ημέρα του γάμου της, την ημέρα που αποφάσισε τελικά να υποταχθεί στη μοίρα της στην τελευταία στροφή;

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τα παιχνίδια της μοίρας, που περιπλέκουν την καρδιά ανάμεσα
στον πόνο και στη χαρά, στην προσμονή και στην αδιαφορία, στο πάθος και στην απόρριψη, στη συντριβή και στην υπέρτατη ευτυχία.

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2016, 448 σελ.

Χτίζω σωστά εμένα – Ειρήνη Γ. Μαραζιώτη
Περιέχει:
-Το διαιτολόγιο του μαθητή.
-Χρήσιμες συμβουλές διατροφής.
-Ερωτηματολόγιο διατροφής/υγείας.

Διατροφή, Χριστάκης, 2006, 34 σελ.

Πηγές: Biblionet, Χριστάκης, Ωκεανός