Ρέννος Οιχαλιώτης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ρέννος Οιχαλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.
Αποφοίτησε από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Αθηνών και πήρε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Νεότερη Ευρωπαϊκή και Βαλκανική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Κολέγιο Αγ. Αντωνίου) και του Λονδίνου (Σχολή Σλαβικών και Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών / SSEES) αντίστοιχα. Στη λογοτεχνία έχει δημοσιεύσει τη συλλογή διηγημάτων Εφ(ι)αλτήριο (Αρμός: Αθήνα 2012). Ασχολείται με την επιμέλεια και διόρθωση κειμένων.
Μυθιστορήματα
Το ατσαλένιο νησί (2021), Εκδόσεις Όταν

Διηγήματα
Εφ(ι)αλτήριο (2012), Αρμός

Συλλογικά έργα
Live Wire (2006), Γαβριηλίδης
Σύγχρονος δοκιμιακός λόγος (2018), Σαββάλας

Μεταφράσεις
Jerotic, Vladeta, Μόνο τα έργα της αγάπης παραμένουν (2001), Σταμούλη Α.Ε.

Το ατσαλένιο νησί – Ρέννος Οιχαλιώτης, Πέτρος Στεφανέας

Το ατσαλένιο νησίLiveWire
Ηλεκτρονικό έγκλημα και ηθική της τεχνολογίας
Πολιτικό – αστυνομικό μυθιστόρημα


«Επιμένουμε να καυχιόμαστε υποκριτικά και θρασύδειλα, κραδαίνοντας το ξεσκισμένο λάβαρο του ακτινοβόλου μέλλοντος, όταν τρέμουμε κάθε στιγμή για την επόμενη μέρα που θα ξημερώσει στον κόσμο, όταν ζούμε στο φόβο και στη μοναξιά».

Μια οικονομική απάτη που εκδηλώνεται δειλά και απατηλά με μεμονωμένες περιπτώσεις σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς ομίλους ανά τον κόσμο εξελίσσεται σε παγκόσμια απειλή που διακυβεύει το διεθνές σύστημα μπροστά στο φάσμα του πανικού. Θα κληθεί να την αποκρούσει ο αξιωματικός πληροφοριών Σάμουελσον και μια ειδική ομάδα της Ιντερπόλ.

Στο ψηφιακό αποτύπωμά της ανασαίνει η Ιστορία.

Σε αυτό το καταρχήν αστυνομικό και πολιτικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται ρεαλιστικά στις αρχές του 21ου αιώνα σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους, την αφήγηση διεκδικούν διαφορετικά είδη, καθώς μεταπλάθεται από τεχνολογικό θρίλερ και ιστορία μυστηρίου έως επιστημονική λογοτεχνία και εξωτική περιπέτεια. Η αινιγματική πλοκή γίνεται ο συνεκτικός ιστός που συνυφαίνει την ποικιλία των ζητημάτων με τα οποία καταγίνεται το έργο και συνιστούν μείζονα προβληματισμό στην παγκοσμιοποιημένη εποχή μας. Μας ξεναγεί σε έναν συνθετικό διάλογο για την πολιτική της οικονομικής ολιγαρχίας, των μεγάλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, των διεθνών δημοσιογραφικών δικτύων και του νέου ακτιβισμού, αλλά και των προσανατολισμών της επιστημονικής έρευνας, στο σκηνικό που διαμορφώνει καταλυτικά η ηθική των νέων τεχνολογιών.

Μια μυθοπλαστική ανατομία της παγκοσμιοποίησης και των αξιών της.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όταν, 2021, 424 σελ.

Εφ(ι)αλτήριο – Ρέννος Οιχαλιώτης
Τρέμεις πως, αν διακρίνεις το σφάλμα μία φορά, θα σαρωθεί στα μάτια σου ολόκληρος ο χάρτινος πύργος των πεπραγμένων σου. Μα αυτός υπάρχει μόνο σε μία παραίσθηση του μυαλού σου. …

Παράτα το παρελθόν. Πές, “βλέπω ποιός είμαι τώρα”. Σκέψου σε ενεστώτα για να ξεφύγεις από την κατείδωλη πλάνη. Δες αυτή την ώρα πως σφάλλεις και επίστρεψε δια νυκτός στη ζωή. Τόσο απλό! …

Τι φοβάσαι να χάσεις, το μαρτύριο που ζεις;

Διηγήματα, Αρμός, 2012, 126 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αρμός, Εκδόσεις Όταν