Το πιο γλυκό

Ρένος Χριστοδουλίδης

Ελληνες λογοτέχνες Κύπριοι λογοτέχνες
Ο Ρένος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό της Κύπρου.
Από το 1985 ζει στο Αγρίνιο με την οικογένειά του. Έχει εργαστεί σε Γυμνάσια και Λύκεια των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας ως καθηγητής – θεολόγος. Υπηρέτησε για 23 χρόνια ως Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Ελλάδας. Υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου. Οργάνωσε πληθώρα εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, Ημερίδων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει συγγράψει το θεατρικό έργο: «Εποχή Internet» (2018).
Μυθιστορήματα
Το πιο γλυκό λεμόνι (2022), 24 γράμματα

Το πιο γλυκό λεμόνι – Ρένος Χριστοδουλίδης

Το πιο γλυκό


Ένα τραγικό τροχαίο, μια μεταθανάτια εμπειρία, οι 3 Αρχάγγελοι, μια ιερή αποστολή, ένας βαρύς σταυρός, φέρνουν τούμπα τη ζωή του. Η καθημερινότητα ενός ανθρώπου που αναγκάστηκε να κινείται για το υπόλοιπο τη ζωής του πάνω σ’ ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Μια σειρά απίθανων μικρών προσωπικών ιστοριών σφραγίζουν ανεξίτηλα την μετέπειτα ζωή του Παύλου Αστερούδη και καθορίζουν το μέλλον του.
Συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά όνειρα ενισχύουν την χριστιανική του πίστη και επαναφέρουν την αισιοδοξία στη ζωή του. Έχει ν’ αντιπαλέψει με τους δαίμονές του, τα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής, τα κατά διάνοια αμαρτήματα. Πρέπει να βρει τη ψυχική δύναμη να μην λυγίσει, να κοιτάξει μπροστά, να ζήσει με αξιοπρέπεια. Όλα παίζονται στο μυαλό του, στο κλικ εκείνο που αλλάζει τη φιλοσοφία της ζωής για μια αισιόδοξη θεώρησή της. Στον σκληρό αγώνα του δεν είναι μόνος….

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2022, 546 σελ.

Πηγές: Biblionet, 24 γράμματα