Ρία Τριανταφύλλου

Ρία Τριανταφύλλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ρία Τριανταφύλλου, είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε μια δασκάλα που της άλλαξε την κοσμοθεωρία.
Η συναναστροφή της αυτή, την ώθησε στο να ανοίξει τα δικά της φτερά και να εισχωρήσει στον υπέροχο και μαγευτικό κόσμο του παραμυθιού και της μυθοπλασίας. Έτσι, από τότε, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τον κόσμο του παραμυθιού, αλλά και με άλλες δραστηριότητες, όπως το κουκλοθέατρο, την αφήγηση και γενικότερα τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Μάλιστα, για να εμπλουτίσει και να τεκμηριώσει τις γνώσεις της στο αντικείμενο, ξεκίνησε σπουδές ως βρεφονηπιοκόμος και τάχθηκε από τότε έως και σήμερα υπέρμαχος της δια βίου μάθησης και της διαρκούς αναζήτησης και ενασχόλησης με δραστηριότητες που αφορούν τον κόσμο των παιδιών.
Παιδική λογοτεχνία
Άνοιξε τα φτερά σου (2021), Εκδόσεις Φυλάτος

Άνοιξε τα φτερά σου – Ρία Τριανταφύλλου

Άνοιξε τα φτερά σου


Ένα αργόσχολο ποντικάκι, ένας θλιμμένος παπαγάλος και μια υπερπροστατευτική δασκάλα ζουν σε μια ήρεμη γειτονιά. Ο καθένας ζει την πραγματικότητά του και δείχνει την αγάπη του με διαφορετικό τρόπο.
Πολλές φορές αυτή η αγάπη μπορεί να είναι πιεστική, μπορεί να μας φυλακίζει σε ένα κλουβί, που ακόμα και αν είναι το πιο όμορφο του κόσμου, παραμένει φυλακή.
Ποτέ όμως δεν είναι αργά να διεκδικήσεις όλα όσα θες και να δείξεις στον άλλο τι πραγματικά χρειάζεσαι.
Μια μικρή αφορμή μπορεί να σταθεί αρκετή για να δεχτείς βοήθεια και να μιλήσεις, ώστε να μπορέσει και ο άλλος να σε ακούσει. Έτσι, θα καταφέρεις να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις, ακόμα και αν έχεις ξεχάσει ότι μπορείς.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί στην Κιβωτό του Κόσμου.

Εικονογράφηση: Χρύσα Γκανούδη

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2021, 46 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος