Ρίτσαρντ Οσμάν

Ρίτσαρντ Οσμάν

Ξένοι λογοτέχνες
Ο Richard Thomas Osman γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1970 στο Billericay, Essex, της Αγγλίας.
Είναι μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές περσόνες της Μεγάλης Βρετανίας, παρουσιαστής του εξαιρετικά επιτυχημένου τηλεπαιχνιδιού γνώσεων Pointless του BBC.
“Η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης” είναι το πρώτο του βιβλίο, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Είναι το τρίτο πιο επιτυχημένο μυθιστόρημα όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία – μετά από έργα των Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και Νταν Μπράουν. Μεταφράζεται σε 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μυθιστορήματα
Η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης (2021), Ψυχογιός

Series
Thursday Murder Club
The Thursday Murder Club (2020)
The Man Who Died Twice (2021)

Η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης – Richard Osman

Η Λέσχη ΦόνωνΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ


Σε έναν γαλήνιο οικισμό ευγηρίας στη βρετανική ύπαιθρο, μια ετερόκλητη παρέα μαζεύεται κάθε Πέμπτη και ασχολείται με παλιούς φακέλους ανεξιχνίαστων φόνων. Όταν όμως μια άγρια δολοφονία συμβαίνει σε απόσταση αναπνοής, η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης έχει ν’ αντιμετωπίσει μια πραγματική υπόθεση. Όχι απλώς κιτρινισμένες, μουντζουρωμένες σελίδες γραφομηχανής μιας άλλης εποχής· μια αληθινή υπόθεση, ένα αληθινό πτώμα, και, κάπου στον έξω κόσμο, έναν αληθινό δολοφόνο. Η Ελίζαμπεθ, η Τζόις, ο Ιμπραΐμ και ο Ρον μπορεί να κοντεύουν τα ογδόντα, αλλά ακόμη το λέει η καρδιά τους. Θα καταφέρει αυτή η ανορθόδοξη αλλά ευφυέστατη συμμορία να συλλάβει τον δολοφόνο προτού να είναι πολύ αργά.

Μεταφραστής: Αύγουστος Κορτώ
Τίτλος πρωτοτύπου: The Thursday Murder Club

Μυθιστόρημα, Ψυχογιός, 2021, 400 σελ.

Πηγές: Ψυχογιός