Ρήγας Βικιώτης

Ρήγας Βικιώτης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ρήγας Βικιώτης γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία Βόλου τον Ιανουάριο του 1975, όπου και έμεινε έως τα δεκαοχτώ του χρόνια.
Είναι στρατιωτικός στο επάγγελμα από τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης του, με παραστάσεις τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Η ανάγνωση συγγραμμάτων της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας σχετικά με τις επιστήμες της βιολογίας, του περιβάλλοντος, της φυσικής, της αστρονομίας και της προϊστορικής ανθρωπολογίας και αρχαιολογίας τον έφεραν κοντά στο Φανταστικό και τη συγγραφή. Έμπνευση και δύναμη αντλεί από τη σύζυγό του Δήμητρα και τα τρία τους παιδιά Γιώργο, Ελένη και Αλέξανδρο. Στον ελεύθερό του χρόνο παρακολουθεί ταινίες επιστημονικής φαντασίας και διαβάζει μυθιστορήματα και επιστημονικές έρευνες, που διευρύνουν την αντίληψη για το παρόν και το μέλλον του ανθρώπινου είδους. Χόμπι του είναι ο στατικός μοντελισμός με την κατασκευή διοραμμάτων.
Μυθιστορήματα
Το σημάδι της σταγόνας (2022), Λυκόφως

Το σημάδι της σταγόνας – Ρήγας Βικιώτης

Το σημάδιΒιβλίο Α’
Δοκιμασία


Ο Μάξιμος χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, καθώς βρίσκεται μπροστά σε μία συνταρακτική αποκάλυψη: η ανθρωπότητα συμβιώνει με εξωγήινους που έφτασαν στην Γη από τον πλανήτη Άρτιξ και διαθέτουν υποθαλάσσιες βάσεις τεράστιας στρατιωτικής ισχύος.
Οι Γήινοι βρίσκονται σε κίνδυνο γιατί μία πανίσχυρη ομάδα Αρτιξιανών, που συνεργάζονται με σπουδαίους επιστήμονες, θέλουν αρχικά να τους παραπλανήσουν και στη συνέχεια να τους εξολοθρεύσουν με βιολογικά όπλα, για να κατακτήσουν τον πλανήτη και να δώσουν περισσότερο χώρο σε εξωγήινους που δεν μπορούν να επιβιώσουν σε κανέναν άλλον πλανήτη.
Η σύγχυση στο μυαλό του Μάξιμου επιτείνεται, καθώς διαπιστώνει ότι ακόμα και η αγαπημένη του σύζυγος Τιμοθέα κρατάει πολλά μυστικά. Κι ενώ απειλείται η οικογένειά του, εκείνος πρέπει να αναλάβει επικίνδυνες αποστολές για να αποτρέψει την καταστροφή της Γης και της ανθρωπότητας, χωρίς να γνωρίζει ποιοι είναι σύμμαχοι και ποιοι εχθροί.
Ποιον μπορεί να εμπιστευτεί όταν μάλιστα η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει;

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2022, 378 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως

Please wait...