Ρίκα Χρυσανθοπούλου

Η Ρίκα Χρυσανθοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βύρωνα, με καταγωγή από τη Βυτίνα και την Μικρά Ασία.
Εργάστηκε στον Όμιλο Λάτση, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης εργάστηκε στις εταιρείες Lamda Development και Altec.
Πέραν της εργασίας της, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας για δυο χρόνια.
Η χαρά του γραψίματος την οδήγησε στα σεμινάρια δημιουργικής γραφής του Ιανού, αλλά και σε σεμινάρια Ιστορίας της Λογοτεχνίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο το 2015. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Διηγήματα της έχουν φιλοξενηθεί για ένα έτος και στις σελίδες της εφημερίδας “Αμαρυσία”. των Β. Προαστίων.

Διαδρομές ανθρώπων – Ρίκα Χρυσανθοπούλου
Οι άνθρωποι πορεύονται ουσιαστικά μόνοι στη ζωή που τους δόθηκε. Βιώνουν πολλά επίπεδα συντροφικότητας και μοναξιάς μέσα στο χρόνο. Αγωνίζονται, αποζητώντας το καλύτερο, ποθούν, προσπαθούν κάθε φορά από νέες αφετηρίες με αμφίβολο αποτέλεσμα. Κάποιες φορές ζουν νικηφόρα την αποτυχία τους αλλά και το αντίστροφο: πετυχαίνουν μια νίκη ζωής που οι ίδιοι θεωρούν αποτυχία.
Οι ιστορίες αυτού του βιβλίου, κάποιες βασισμένες σε αληθινές διαδρομές, αναπλάθουν ανθρώπινα μονοπάτια μέσα στο χρόνο. Τα δικά σας συμπεράσματα και συγκριτικά αποτελέσματα είναι κρυμμένα στις γραμμές της όποιας προσωπικής ιστορίας. Έτσι θα δείτε ότι κάθε γενιά τελικά, έζησε και ζει την δική της “κρίση”…
125 σελ.

Διηγήματα
Διαδρομές ανθρώπων (2018), 24 γράμματα

Συλλογικά έργα
Λαθρόψυχοι (2018), 24 γράμματα

Πηγές: BiblioNet, 24 γράμματα

Επισκέψεις: 25