Ρόμπερτ Πεφάνης

Ρόμπερτ Πεφάνης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ρόμπερτ Πεφάνης γεννήθηκε στην Αγγλία, το 1969.
Σπούδασε Marketing στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Leicester. Εργάζεται στον χώρο της Επικοινωνίας από το 1992, έχοντας θητεύσει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Τα Νέα, in.gr) και άλλους Ομίλους ΜΜΕ. Έχει διδάξει Επικοινωνία και Δημοσιογραφία σε πανεπιστήμια και κολλέγια στην Ελλάδα, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά site, μεταξύ των οποίων και στη HuffPost Greece, Ethnos, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι παντρεμένος και έχει δυο ενήλικους γιούς. Η «Επιχείρηση: Elgin Express» είναι το πρώτο του βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Επιχείρηση: Elgin Express (2022), Σταφυλίδης

Επιχείρηση: Elgin Express – Ρόμπερτ Πεφάνης

Επιχείρηση


Αρπαγή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν:

Ένα έγκλημα που παραμένει ατιμώρητο, εδώ και δυο αιώνες.
Ένας δισεκατομμυριούχος εφοπλιστής χρηματοδοτεί μια ομάδα πρώην πρακτόρων, στρατιωτικών και τυχοδιωκτών, να αφαιρέσει τα Ελγίνεια Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο και να τα επιστρέψει στην πατρίδα τους. Με οποιοδήποτε κόστος!
Η επιχείρηση καταλήγει σε ανθρωποκυνηγητό που εκτυλίσσεται από το κοσμοπολίτικο Λονδίνο, την Σλοβακία, τα Βαλκάνια, μέχρι την ξεχασμένη από τον χρόνο, Υπερδνειστερία!

Ένα μοναδικό θρίλερ, με ιστορικές αναδρομές!
Μια υπερ-περιπέτεια που θα καθηλώσει κάθε αναγνώστη!

Μυθιστόρημα, Σταφυλίδης, 2022, 317 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σταφυλίδης