Ροδούλα Σερδάρη

Ελληνες λογοτέχνες


Η Αννούλα στην κατασκήνωση
Ποτέ δε θα το πίστευε η Αννούλα πως η εικοσαήμερη παραμονή της σε μια κατασκήνωση, στην οποία μάλιστα είχε πάει με το ζόρι, θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της, αλλά και των σχέσεών της με τους γονείς και τους συνανθρώπους της.
“… Η Αννούλα, με έναν καλά κρυμμένο ενθουσιασμό πίσω από ένα ανέκφραστο πρόσωπο, ανέβηκε αργά αργά -παρ’ όλο που ήθελε να τρέξει- σε ένα από τα επάνω κρεβάτια και είπε ψυχρά: “Εγώ θα κοιμάμαι εδώ”.”
Τι ήταν λοιπόν αυτό που άλλαξε τα δεδομένα; Τι έγινε τελικά κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου;
Φτιάξτε το σακίδιό σας και ετοιμαστείτε να περάσετε είκοσι υπέροχες ημέρες στην κατασκήνωση μαζί με την Αννούλα και τις φίλες της, για να τα μάθετε όλα.

Με το άρωμα της αγάπης
Η Έλενα, μια 28άχρονη σύγχρονη γυναίκα και επιστήμων χημικός μηχανικός, καταφέρνει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Η εταιρεία που προσλαμβάνεται της δίνει την δυνατότητα αυτή να ζήσει μεγάλες στιγμές. Απρόσμενα όμως η ζωή μετατρέπεται σε κόλαση όταν διαπιστώνει πως υπάρχει αλαζονεία, υπεροψία, αδικία και εκμετάλλευση από την εργοδοσία. Η σκληρότερη όμως στιγμή είναι, όταν υφίσταται την σεξουαλική παρενόχληση από τον νεαρό εργοδότη της. Αν και παντρεμένη προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με θάρρος και ψυχραιμία. Όμως αντιλαμβάνεται έγκαιρα πως πρέπει να επαναστατήσει και να αποχωρήσει από την εταιρεία. Μια είδηση όμως τρομακτική την κάνει να αναθεωρήσει την απόφασή της και να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της. Αυτό που θα της ανατρέψει την ζωή και θα νιώσει άλλα συναισθήματα που έρχονται αντιμέτωπα με την λογική των ανθρώπων. Αντιδρά στις πιέσεις του περιβάλλοντός της προσπαθώντας να παραμείνει πιστή στις πεποιθήσεις της για τις ηθικές της αξίες. Άραγε θα τα καταφέρει; Θα παραμείνει το όνειρό της πραγματικότητα; Θα διατηρήσει την αξιοπρέπειά της; Θα παραμείνει αναλλοίωτη η συναισθηματικότητά της; Ή θα αναθεωρήσει τα πάντα;

Με το χρώμα της αλήθειας
Ότι είχα να σου πω στο είπα. Δε θα χάσω άλλο από το χρόνο μου για σένα. Λοιπόν, ή μένεις με τα σημερινά δεδομένα, ή φεύγεις» είπε η Τζέσικα, και έσκυψε στα χαρτιά της…
Η Έλενα κατάλαβε τότε ότι φάνηκε πολύ αφελής, γιατί πράγματι στο συμβόλαιο δεν αναφερόταν τίποτα για την προφορική της συμφωνία με την Τζέσικα Θολούρα.
«Τι λες κουκλάρα, σήμερα θα τα καταφέρουμε να βγούμε;»
«Κύριε Άντονι, σας το έχω πει πολλές φορές, ότι έχω σοβαρό δεσμό» είπε κρύβοντας αναγκαστικά την αγανάκτησή της η Κατερίνα, και συνέχισε:
«Τόσες ωραίες και ελεύθερες υπαλλήλους έχετε, γιατί δεν απευθύνεστε σ’ αυτές;» κατέληξε. «Ααα, εμένα μ’ αρέσουν οι απαγορευμένοι καρποί» ήταν η απάντηση που πήρε η Κατερίνα.
Υπάρχει άραγε η δυνατότητα στη ζωή, να αλλάξουν άνθρωποι σαν την Τζέσικα και τον Άντονι.
Και υπάρχει ποτέ περίπτωση, τα θύματά τους, να μη δουν την όποια δοκιμασία τους με χαρά; Να μη χαρούν με τις κακοτοπιές που τους περιμένουν στη γωνία; Να μην το θεωρήσουν αυτό κάτι σαν θεία δίκη;

Μυθιστορήματα
Με το χρώμα της αλήθειας (2012)
Με το άρωμα της αγάπης (2012) Επανεκδ.(2015)

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Μαθαίνω μουσική παίζοντας, τραγουδώντας και ζωγραφίζοντας (2004)
Η Αννούλα στην κατασκήνωση (2006)

Πηγές πληροφοριών: BIBLIONET, Δυάς Εκδοτική, Όστρια Βιβλίο, Κέδρος

119 views.