Ρόζη Καλύβα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ρόζη Καλύβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ και κατόπιν εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Έζησε για αρκετά χρόνια στον Καναδά και το Βέλγιο, όπου ασχολήθηκε συστηματικά με την τέχνη. Παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Έντμοντον, πιάνου στο Ωδείο Αθηνών, ζωγραφικής, αγιογραφίας, καθώς και επιμορφωτικά προγράμματα στο ΕΚΠΑ σχετικά με τον ελληνικό μουσικό πολιτισμό και τη λαογραφία. Από μικρή λάτρευε να σκαρώνει ιστορίες. Οι “Φύλακες της Ειρήνης” είναι το πρώτο μυθιστόρημα που εκδίδει.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Οι φύλακες της ειρήνης (2020), Ιδιωτική Έκδοση

Οι φύλακες της ειρήνης – Ρόζη Καλύβα

Παιδικό μυθιστόρημα


Ένας παλιός χάρτης θησαυρού οδηγεί δυο αδέλφια με τρεις φίλους τους σε μια Μυστική Πύλη απ’ όπου θα καταφέρουν να περάσουν στη Χώρα των Επιθυμιών. Έκπληκτοι θ’ ανακαλύψουν πως βρίσκονται στην αρχαία Αθήνα! Μέσα απ’ το δύσκολο αλλά συναρπαστικό αυτό ταξίδι, θα γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον, καθώς κι ο καθένας καλύτερα τον εαυτό του. Οι εγωισμοί και τα πείσματα θα υποχωρήσουν δίνοντας τη θέση τους στην αληθινή φιλία, την κατανόηση, την αγάπη. Όταν θα καταφέρουν τελικά να φτάσουν στον προορισμό τους, τίποτα δεν θα είναι όπως ήταν πριν. Θα έχουν γίνει μια αχώριστη ομάδα, “Οι φύλακες της ειρήνης!”.

Ιστορία, μυθολογία, οικολογία και λαϊκή παράδοση μπλέκονται γλυκά στην περιπέτεια αυτή που θα μεταφέρει τα παιδιά σ’ έναν μυθικό αλλά ταυτόχρονα υπαρκτό κόσμο, κάνοντάς τα να πετάξουν πάνω σε πουπουλένια σύννεφα, να διασχίσουν πυκνά δάση, να περάσουν σκοτεινά μονοπάτια και λαμπερές θάλασσες, να γνωρίσουν παράξενα πλάσματα και ζώα που μιλάνε…

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ιδιωτική Έκδοση, 2020, 288 σελ.

Πηγές: Biblionet