Σαράντης Παπαδόπουλος

Σαράντης Παπαδόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σαράντης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1995.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Από μικρή ηλικία έχει ως μεγάλη αγάπη τα βιβλία, οποιουδήποτε είδους, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στα βιβλία φαντασίας, ενώ πάντα εκτιμάει ένα καλό αστυνομικό μυθιστόρημα. Λάτρης της κινηματογραφικής γραφής, κυρίως, προσπαθεί να αποτυπώνει όσο καλύτερα μπορεί στο μυαλό του αναγνώστη τη δράση της ιστορίας. Κείμενα του έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο ενώ έχει κερδίσει το πρώτο και δεύτερο βραβείο Larry Niven στην κατηγορία «Νουβελέτα τρόμου» από το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές» το 2021 και το 2014 αντίστοιχα.
Νουβέλες
Ψυχή εβδομήντα πέντε δολάρια (2022), Συμπαντικές Διαδρομές

Διηγήματα
Ιστορίες δίχως αύριο (2022), Συμπαντικές Διαδρομές

Ψυχή εβδομήντα πέντε δολάρια – Σαράντης Παπαδόπουλος

Ψυχή


Η Λίζι, μια υπάλληλος στα διόδια ανάμεσα στο Ρόξμπερυ και το Ντέιν περνά την ημέρα των Χριστουγέννων κάνοντας το ωράριο της όπως όλες τα άλλες μέρες αφήνοντας το μυαλό της να παρασυρθεί από το πνεύμα της ημέρας. Τις ημέρες του δυστυχήματος. Την ανάμνηση που την χτυπάει από τότε συνεχώς θυμίζοντας της το παρελθόν της και ό,τι συνέβη εκείνη την ημέρα μερικά χρόνια πριν.
Όλα όμως κυλούν υπερβολικά ομαλά μέχρι που ένας μυστηριώδης άντρας περνά από τα διόδια πάνω από μία φορά και αφήνοντας πάντα αντίτιμο μεγαλύτερο του κανονικού. Το παρελθόν της έχει αποφασίσει να βρει την Λίζι και να της θυμίσει πως κάθε τι έχει μία τιμή. Ακόμη και η ίδια.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2022, 44 σελ.

Ιστορίες δίχως αύριο – Σαράντης Παπαδόπουλος

Ιστορίες


Τι συμβαίνει όταν ο Τόμυ Σάλιβαν, ένας πρώην αλκοολικός συγγραφέας, ανοίγει την πόρτα σε μια γυναίκα η οποία καταλήγει να είναι ίδια με την πρωταγωνίστρια του βιβλίου του; Η συνάντηση είναι ένα μέσο για να μάθει την πρωταγωνίστρια του καλύτερα. Όμως η απομόνωση και η αποξένωση είναι αρκετές για να τραβήξουν έναν άντρα στα άκρα.
Ένας αστυνομικός χάνεται ξαφνικά σε ένα δάσος κατά την διάρκεια μίας καταδίωξης και κάθε προσπάθεια να βγει μοιάζει χαμένη. Θα πολεμήσει μέχρι τέλους, αλλά είναι αυτό αρκετό;
Το μεγάλο μειονέκτημα σε ένα διαμέρισμα, μία μεγάλη κηλίδα μούχλας στο ταβάνι του διαμερίσματος 2Β, κάνει την ζωή της μεσίτριας Τζέϋν Λανγκ δύσκολη μέχρι που μία φοιτήτρια εμφανίζεται και το νοικιάζει μονομιάς. Κάτι σκοτεινό κρύβεται πάνω από το διαμέρισμα 2Β. Κάτι σκοτεινό όμως κρύβει και η ίδια η ένοικος.
Μία διαδρομή στο τοπικό τραίνο που κάνει το δρομολόγιο Στυλίδα-Λειανοκλάδι είναι αρκετή για να βρει ξανά τις πληγές που την πονάνε αλλά και για να βρουν και εκείνες την ίδια.

Τέσσερις ιστορίες που γράφτηκαν σποραδικά από το 2015 έως και το 2022 και μιλάνε για ανθρώπους και τις μάχες τους. Όσο νοσηρές ή αθώες. Όσο υλικές ή άυλες είναι αυτές. Ιστορίες που ελπίζουν να στοιχειώσουν και να μείνουν χαραγμένες σε κάθε νου.

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2022, 198 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές