Σάσα Βόρρη

Σάσα Βόρρη

Ελληνες λογοτέχνες
H Σάσα Βόρρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πελασγία Φθιώτιδας.
Έζησε εκεί ως τα δεκαοχτώ της χρόνια, οπότε και ήρθε στην Αθήνα για σπουδές. Είναι Πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Παντείου Πανεπιστημίου (τμήμα Κοινωνιολογίας).
Εργάζεται επί τριάντα δύο συνεχή έτη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και δηλώνει μάχιμη και μαχόμενη καθηγήτρια. Έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων και έχει εκπονήσει δύο εργασίες-μελέτες για τον ρόλο και τη σημασία του δάσκαλου-παιδαγωγού στη σχολική τάξη και για την αναγκαιότητα της διδασκαλίας των Μαθηματικών και της Φυσικής.
Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Πελασγία. Επιστολές της και άρθρα της έχει δημοσιεύσει και το περιοδικό Εφοπλιστής αλλά και η Εφημερίδα των Συντακτών. Έχει διατελέσει κατά το παρελθόν μέλος του Δ.Σ. της A’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.
Αγαπάει τα μαθηματικά και παίζει με τους αριθμούς. Λατρεύει τη θάλασσα και της αρέσει το κολύμπι, οι μακρινές και οι κοντινές αποδράσεις και οι περιπέτειες… Ευαισθητοποιείται με τα κοινωνικά προβλήματα, αναπτύσσει δράση και συμμετέχει σε κοινωνικούς αγώνες.
Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορούν, επίσης, τα μυθιστορήματά της Αγέρας σκόρπισε τα όνειρά μας, Μακάρι να μπορούσα, Για το χατίρι της ζωής και Κλειστόν λόγω φεγγαριού.
Μυθιστορήματα
Αγέρας σκόρπισε τα όνειρά μας (2007), Ωκεανός
Μακάρι να μπορούσα (2008), Ωκεανός
Για το χατίρι της ζωής (2009), Ωκεανός
Κλειστόν λόγω φεγγαριού (2016), Ωκεανός
Όνειρα στο κύμα (2023), Ωκεανός

Όνειρα στο κύμα – Σάσα Βόρρη

Όνειρα στο


Ο Άρης! Αχ! Αυτός ο Άρης! Ένας στεναγμός, ένα βάσανο, ένας ατέλειωτος κι αθεράπευτος καημός, ένα μαράζι, μια βαθιά κι ανεπούλωτη πληγή, ένα φαρμάκι, ένα ποτήρι δηλητήριο, που πολύ ευχαρίστως θα ήθελε να τον κεράσει και να τον ξεκάνει, να τον αποτελειώσει μια και καλή, για να έβρισκε τη λύτρωσή της.
Την είχε κερδίσει πριν είκοσι χρόνια ακριβώς. Είκοσι χρόνια έκλειναν μαζί. Μα ο Άρης αυτός ήταν. Τις γυναίκες, είχε τον τρόπο να τις κατακτά και να τις κυβερνάει…

Μια ιστορία για τις γυναίκες που τυφλώνονται απ‘ τον έρωτα και θυσιάζουν τη ζωή τους στον ανίερο βωμό του…
Μια ιστορία για τους άνδρες που έχουν μάθει να τα παίρνουν όλα, αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια…

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2023, 384 σελ.

Κλειστόν λόγω φεγγαριού – Σάσα Βόρρη
Στη μικρή κοινωνία των Σφακίων, όπου τα αυστηρά ήθη του τόπου καθορίζουν τη ζωή των μελών της, μια νέα κοπέλα, η Διαλεχτή, παλεύει να χαράξει το δικό της μονοπάτι ενάντια σε ό, τι έχει γραφτεί ερήμην της από γεννησιμιού της.

Ο Σήφης, Κρητικός στην καταγωγή και στη νοοτροπία, θα κονταροχτυπηθεί στα αλώνια του έρωτα.

Ο Μύρωνας και ο Μανώλης, δύο νέοι με διαφορετικούς ιδεολογικούς προσανατολισμούς και οράματα δίνουν τη δική τους μάχη από αντίθετα στρατόπεδα. Ο ένας ταγμένος στην επανάσταση για την αλλαγή των κοινωνικών σχηματισμών και ο άλλος στην υπηρεσία των θεσμών.

Ποιά σχέση συνδέει αυτούς τους τέσσερεις ανθρώπους και πώς ξετυλίγεται στο διάβα της ζήσης τους;
Θα μπορέσει η Διαλεχτή να διαλέξει αυτό που επιθυμεί;
Ο Σήφης θα φανεί αντάξιος του δώρου που θα του κάνει η ζωή ή θα αποδειχθεί μικρός και δειλός απέναντι στην αγάπη;

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αντιπαραθέσεις, απρόβλεπτες ανατροπές και ανείπωτες μα σκληρές αλήθειες…

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2016, 352 σελ.

Για το χατίρι της ζωής – Σάσα Βόρρη
Η Άρτεμη και ο Στέργιος εγκαταλείπονται απ’ τη μάνα τους τη Βγενιώ η οποία, ερωτευμένη κρυφά με τον κουνιάδο της τον Λάζαρο, φεύγει μαζί του για να ζήσει ό,τι δεν έζησε μέχρι τότε στη ζωή της. Ο Ακρίτας, ο πατέρας των παιδιών, βουτηγμένος στην ντροπή και στη θλίψη, αφήνει πίσω του το Στενοχώρι Σερρών και παίρνει τον δρόμο για το Τρίκορφο αρχικά, για το Όρος αργότερα. Τα δυο αδέρφια μεγαλώνουν στα χέρια της θείας Χαρίκλειας, αδερφής του Ακρίτα.

Η Άρτεμη διαπρέπει επαγγελματικά στον δικηγορικό τομέα και ο Στέργιος παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια και την ανάμειξή του στον κόσμο των ουσιών, διακρίνεται στον χώρο της λογοτεχνίας. Ωστόσο, το βαθύ σημάδι της εγκατάλειψης έχει αφήσει το αποτύπωμά του βαθιά στην ψυχή τους…

Ένα μυθιστόρημα για τη γενναιότητα και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, για το μεγαλείο της συγχώρεσης, για τη συγκλονιστική και τη σαρωτική δύναμη του έρωτα που μπορεί να επιφέρει ή την απόλυτη ευτυχία ή την ολοκληρωτική καταστροφή…

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2009, 411 σελ.

Μακάρι να μπορούσα – Σάσα Βόρρη
Η νεαρή Ιωάννα είναι «κολλημένη» με τον ωραίο Θεοχάρη. Ζει μαζί του τον απόλυτο έρωτα. Σύννεφα στον ορίζοντα δεν υπάρχουν. Όμως η Μοίρα πάντα σου τη φέρνει εκεί που νομίζεις ότι έχεις αγγίξει τον παράδεισο… Ο Θεοχάρης ξεμυαλίζεται με την ωραία Λουντμίλα, την… αρραβωνιαστικιά του μέλλοντος πεθερού του και την ακολουθεί σε μια ερωτική απόδραση που βυθίζει στην απόγνωση την Ιωάννα. Όμως γρήγορα ο Θεοχάρης θα ξεπεράσει τον πειρασμό που λέγεται Λουντμίλα και θα πέσει στα δίχτυα της νεαρής Ζηνοβίας που το έχει βάλει σκοπό να τον κάνει πάση θυσία δικό της… Όταν θα γυρίσει μετανιωμένος στην Ιωάννα για να της δηλώσει ότι η μοιραία γυναίκα της ζωής του είναι εκείνη, η κοπέλα θα πειστεί. Και παρά τις σχέσεις του με άλλες γυναίκες, που είναι πρόθυμες να πέσουν στην αγκαλιά του ανά πάσα στιγμή, εκείνος πάντα γυρίζει πίσω στην Ιωάννα σαν να τον τραβάει κοντά της μαγνήτης. Κι εκείνη, πάντα τυφλά ερωτευμένη, τον δέχεται, πιστεύοντας πως αυτό είναι το πεπρωμένο της…

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2008, 305 σελ.

Αγέρας σκόρπισε τα όνειρά μας – Σάσα Βόρρη
Δροσερή και όμορφη σαν άνοιξη, η Μυρτιά είναι νεοδιορισμένη καθηγήτρια σ’ ένα μαγευτικό νησί του Αιγαίου. Ανήσυχη, ζωηρή, ίδια η χαρά της ζωής. Ανάμεσα στους άντρες που την πολιορκούν, ένας ξεχωρίζει…
Ένας ώριμος άντρας, κυνηγός ονείρων, μποέμ, ταξιδευτής, λατρεμένος των γυναικών, ψυχή ανήσυχη πλανεύτρα…
Ο έρωτας, ξαφνικός, απροσδόκητος, αναπόφευκτος, θα τους παρασύρει σε τυφλά μονοπάτια, θα πυρπολήσει τις καρδιές τους, πείθοντάς τους ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Όμως δεν είναι όλα ρόδινα πάντα στον έρωτα… Μια ιστορία έρχεται απ’ το παρελθόν, ιστορία που έχει να κάνει με την οικογένειά της, μια ιστορία στην οποία έχει μερίδιο κι ο αγαπημένος της Μυρτιάς. Και τότε όλα ανατρέπονται…

Ένα ωραίο, σφριγηλό μυθιστόρημα, για τα ανθρώπινα πάθη, για τον μοναδικό έρωτα, αυτόν που όλοι ονειρευόμαστε, και για τη Μοίρα που έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2007, 383 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ωκεανός