Σάββας Τρίχας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δρ. Σάββας Τρίχας κατέχει ειδικές γνώσεις στην περιοχή της μη λεκτικής επικοινωνίας και της ηγεσίας.
Ειδικότερα, στη διδακτορική του διατριβή ασχολήθηκε εκτεταμένα με την ηγεσία και την επικοινωνία και κατέχει διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά εξειδίκευσης πάνω στην κωδικοποίηση εκφράσεων προσώπου (FACS, Ekman et al., 2002· MEET 2) και στη διαπραγμάτευση (Massachusetts Institute of Technology, MIT). Ο Δρ. Σάββας Τρίχας έχει συνεργαστεί με διάφορα πανεπιστήμια και οργανισμούς, όπως το πανεπιστήμιο του Stanford, τον διεθνή οργανισμό TED, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου, και έχει κάνει δημοσιεύσεις σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα με τα πιο πάνω, συνεργάζεται με τη σχολή της Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου του Durham ως επισκέπτης ακαδημαϊκός σε ερευνητικό επίπεδο, με έγκριση πρόσβασης σε προηγμένης τεχνολογίας εργαστήρια, που υποστηρίζουν τα πειράματα που συμπεριλαμβάνουν τη μη λεκτική επικοινωνία (αποκωδικοποίηση φωνητικών κυμάτων, ανίχνευση κίνησης ματιού, βιομετρικές αναλύσεις, κτλ.). Παρουσίασε, ως προσκεκλημένος, θέματα της ειδικότητάς του σε πολλά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια. Έχει κάνει πολλές διαλέξεις και δημόσιες ομιλίες και διοργάνωσε εξειδικευμένα εργαστήρια σε Κύπρο, Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παρουσιάστηκε ως προσκεκλημένος ομιλητής σε μεγάλες σκηνές ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, όπως το θέατρο Judy Bayley στο Λας Βέγκας (ΗΠΑ) και το θέατρο de Pully, L’Octogone στη Λωζάνη (Ελβετία). Έντονη και η παρουσία του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου βρίσκεται σε διαρκή επαφή με φίλους και συνεργάτες. Τέλος, o Δρ. Τρίχας έχει συνεργαστεί με την Εθνική Ακαδημία Αποφοίτων FBI Αστυνομίας Κύπρου στην οποία έχει διδάξει ως επισκέπτης λέκτορας σε θέματα διοίκησης, επικοινωνίας και ανίχνευσης εξαπάτησης.
Δοκίμια-Μελέτες-Συμβουλευτική
Η δύναμη της επικοινωνίας (2019), Εκδόσεις iWrite
Ξεκίνα χτες (2022), Key Books

Ξεκίνα χτες – Σάββας Τρίχας

Ξεκίνα χτες52 αληθινές ιστορίες έμπνευσης και παρακίνησης


H καλύτερη μέρα για να ξεκινήσεις αυτό που λαχταράς είναι χτες! Πόσο ωραία θα ήταν όλα αν είχες ξεκινήσει χτες… Όλοι την έχουμε κάνει αυτή τη σκέψη. Δεν χρειάζεται, όμως, να είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου που δεν το έκανες. Αντί γι’ αυτό, σκέψου: «Πού θα είμαι αύριο αν ξεκινήσω σήμερα;»
Ο Σάββας Τρίχας, μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες και σοφές παραβολές και μύθους, σε παρακινεί να ξεκινήσεις να ζεις τη ζωή σου όπως αληθινά την ονειρεύεσαι. Σήμερα. Με την ώθηση που σου δίνει η σκέψη «ξεκίνα χτες». Και με εφόδια την ευγνωμοσύνη, την ενσυναίσθηση και την αγάπη.

• Μπορεί μια αγκαλιά να σώσει μια ζωή;
• Τι έχει να μας μάθει το πιο ψηλό δέντρο του κόσμου για την ανατροφή των παιδιών μας;
• Μπορεί ένας σπόρος που φυτεύουμε σήμερα να γίνει μάθημα ζωής για τις επόμενες γενιές;

Γεμάτο έμπνευση και εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές που μιλάνε στο μυαλό, μα κυρίως στην καρδιά, το Ξεκίνα χτες σε προτρέπει να βρεις τη μαγεία που βρίσκεται δίπλα σου, κάθε στιγμή.

Συμβουλευτική, Key Books, 2022, 203 σελ.

Η δύναμη της επικοινωνίας – Σάββας Τρίχας

Η δύναμη8 εργαλεία
για να ξεχωρίσετε


Ο διεθνούς φήμης ομιλητής και συγγραφέας Δρ. Σάββας Τρίχας αποκαλύπτει τα μυστικά της επικοινωνίας που θα σας βοηθήσουν να εμπνεύσετε, να εκπαιδεύσετε, να ηγηθείτε και κατ’ επέκταση να αλλάξετε τη δική σας ζωή και των γύρω σας.

Πώς μια τηλεμαχία δύο υποψηφίων, απογείωσε το ενδιαφέρον εβδομήντα εκατομμυρίων ατόμων για τη γλώσσα του σώματος; Με ποιον τρόπο μπορεί ένα κομμάτι πίτσας να διδάξει τις πιο σύγχρονες τεχνικές διαπραγμάτευσης; Πόσο εύκολα ανιχνεύεται το ψέμα και η εξαπάτηση; Τι αξία έχει ένα πουκάμισο καταβρεγμένο με ακριβό κρασί;

Παρουσιάζονται οχτώ φρέσκα εργαλεία με τα οποία μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε εσείς τους άλλους, αλλά και τον τρόπο που βλέπουν οι άλλοι εσάς στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Ο τρόπος που επικοινωνείτε σας καθορίζει. Ήρθε η στιγμή να ξεχωρίσετε.

Επικοινωνία, Συμβουλευτική, Εκδόσεις iWrite, 2019, 152 σελ.

Πηγές: Biblionet, Key Books, Εκδόσεις iWrite