Σχεδόν σχέσεις

Σχεδόν σχέσεις – ΣΕ

Συλλογικά έργα

Σχεδόν σχέσεις – Συλλογικό έργο

Σχεδόν σχέσειςΜια συζήτηση που έπρεπε να γίνει


Σχεδόν σχέσεις: Μια τάση της εποχής στην οποία έχει συντελέσει η ευκολία της επικοινωνίας, η έκφραση της επιθυμίας των ανθρώπων για περισσότερη ευελιξία κι ανεξαρτησία, απωθημένοι κι ασυνείδητοι φόβοι δέσμευσης ή το νέκταρ των θεών που πλέον έμαθαν κι οι θνητοί τη συνταγή του;
Στα σίγουρα ένα νέο μοντέλο «σχέσης» που δείχνει να ήρθε για να μείνει. Και έτσι εμείς ανοίγουμε μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει.
Σε θεωρητικό επίπεδο τα πράγματα είναι απλά: Σ’ ένα ερωτικό αλισβερίσι που παρουσιάζεται ανάλαφρο και χαλαρό «είναι αφελές να ‘χεις υπερβάλλουσες προσδοκίες». Οφείλεις να ν’ απολαμβάνεις τη στιγμή, ό,τι έχει ο άλλος να δώσει, ό,τι έχεις εσύ να προσφέρεις κι έτσι ελεύθερα κι απρογραμμάτιστα να μοιράζεστε το παρόν χωρίς την παραμικρή εγγύηση ή κουβέντα για το παραπέρα. Αυτό θα μπορούσε να είναι το μανιφέστο μιας σχεδόν σχέσης και σε μια πρώτη ανάγνωση ακούγεται ειδυλλιακό.
Το πρόβλημα ανακάμπτει κατά τη συνειδητοποίηση ότι χωρίς προσδοκία δεν υπάρχει ούτε έμπνευση· κι αυτή είναι μια βάναυση διαπίστωση ακόμα και για τους εραστές που δε μοιράζονται μεταξύ τους κάποιο αίσθημα σφοδρό ή την επιθυμία να τούς προκύψει. Ευτυχώς για όλους και κυρίως για τον έρωτα, οι άνθρωποι δείχνουν ακόμη ανέτοιμοι να παραιτηθούν απ’ την αναζήτηση της ουσιαστικής έμπνευσης κι ας συνεπάγεται αυτό ενίοτε διαψευσμένες προσδοκίες. Το ρίσκο αξίζει να παρθεί.

Το βιβλίο υπογράφουν οι: Κατερίνα Κεχαγιά, Γιοβάννα Κοντονικολάου, Νικολέττα Βασιλοπούλου, Βασιλική Γουγούλα.
Το βιβλίο χαιρετίζει η Life Coach, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και ραδιοφωνική παραγωγός Λουκία Μητσάκου.
Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Παναγιώτης Λαμπρίδης – Book Design Stars

Διαπροσωπικές σχέσεις, Συμβουλευτική, Εκδόσεις Φυλάτος, 2021, 284 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος

Please wait...